Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Saturn


16 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 1 - unitate de 4 stele , 12 - unitati de 3 stele , 2 - unitati de 2 stele

Mai multe despre plajele din Saturn

FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele, Spa & Wellness, Balneo - centru tratamente

Hotel Saturn este situat la 150 metri de plaja, in zona centrala a statiunii Saturn.

Hotel Saturn a fost deschis in 2007 (constructie noua) oferind cazare in camere noi, dotate modern si avand finisaje de calitate. Hotel Saturn incearca sa atraga si sa fidelizeze turistii atat prin dotarile de calitate cat mai ales prin serviciile de calitate si facilitatile oferite. 

Hotel Saturn- Vile Lux din Saturn au fost inaugurate in anul 2017.

 

Plaja cu sezlonguri si umbrele

FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotel  Cupidon este situat in zona centrala a statiunii Saturn, la 50 metri de plaja. 

Hotel Cupidon este unul din cele mai cautate si apreciate hoteluri de pe litoralul romanesc. Hotelul a fost complet renovat in anul 2020.

 

Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotel Adria***este situat pe strada principala a statiunii Saturn la circa 250 metri de plaja.

Intrat in circuitul turistic in iunie 2007 Hotel Adria se remarca prin confort si servicii de calitate superioara. In anii 2022-2023 hotel Adria a fost modernizat.


Hotel Atena se afla in Saturn, la 90 metri distanta de plaja.


FACILITATI: Piscina exterioara, Balneo - centru tratamente

Hotel Balada***se afla in partea de nord a statiunii Saturn, la 50 metri de plaja. 

Hotel Balada este unul din hotelurile turn din Saturn, situate la intrarea in statiune dinspre Venus. Hotelul dispune de dotari de calitate si finisaje moderne, fiind renovat complet. Majoritatea camerelor beneficiaza de vedere la mare. 


Hotel Cerna*** se afla in zona nordica a statiunii Saturn, la 30 metri de plaja.

Avantajele hotelului sunt renovarea completa in 2004 si pozitia pe tarmul marii care asigura vederea la mare din majoritatea camerelor.


FACILITATI: Balneo - centru tratamente

Hotel Hora*** este situat in zona nordica a statiunii Saturn, la circa 40 metri de plaja.

Hotel Hora a fost complet renovat in 2005 oferind conditii foarte bune de cazare si servicii de calitate. Facilitatile hotelului, dar si dotarile interioare ale acestuia, dar mai ales pozitia foarte avantajoasa, au facut ca si acest hotel sa fie cautat in sezonul estival.


Hotel Neko (fost hotel Aida) se afla in centrul statiunii la circa 50 metri de plaja. Hotel Neko se bucura de o pozitie privelegiata in centrul statiunii pe malul marii si de tarife avantajoase si accesibile.


Paradis Apartaments- Alfa Beta sunt situate in statiunea Saturn, la 300 metri de plaja. Sunt finalizate in anul 2020.


FACILITATI: Aqua Park, Piscina exterioara, Spa & Wellness

Safir Blue Resort- Hotel Cleopatra este situat in statiunea Saturn, la 50 metri de plaja.

Safir Blue Resort- Hotel Cleopatra din Saturn a fost complet modernizat si renovat in anii 2008 - 2009.

Aqua Park

Safir Blue Resort- Hotel Narcis este situat in partea sudica a statiunii Saturn la 80 metri de plaja.

Safir Blue Resort- Hotel Narcis este un hotel renovat complet in 2016.


Safir Blue Resort-Hotel Semiramis este situat in partea sudica a statiunii Saturn, la 80 metri de plaja.

Safir Blue Resort-Hotel Semiramis din Saturn este situat in apropiere de centrul statiunii. Hotelul a fost renovat in perioada 2016-2017.


FACILITATI: Balneo - centru tratamente

Hotel Sirena***este situat in zona nordica a statiunii Saturn, la 30 metri de plaja, fiind primul hotel dinspre Venus spre Saturn, avand acces usor la plaja.

Hotel Sirena a fost modernizat si renovat complet in 2006. Conditii bune de cazare, iesirea usoara la plaja dar si apropierea de parcul acvatic din Saturn, precum si posibilitatile de tratament au asigurat succesul si recunoasterea acestui hotel.


Hotel Siret***este situat in zona nordica a statiunii Saturn, la circa 250 metri de plaja.

Hotel Siret a fost renovat si reclasificat la 3***.


Hotel Mures**se afla in zona central-nordica a statiunii Saturn, la circa 50 metri de plaja si la 1 km de gara.

Hotel Mures a beneficiat de un proces de modernizare si are in acest moment toate baile renovate, pardoseala acoperita cu gresie, geamuri de tip termopan.


Hotel Prahova**este situat in spatele hotelului Cerna, la circa 150 metri de plaja, in zona central-nordica a statiunii Saturn.

Hotel Prahova din Saturn a fost renovat in 2013-2014.

Saturn

     Sirul de statiuni situate in zona de sud a litoralului romanesc, care preiau denumirile planetelor din sistemul nostru solar, incepe la nord cu statiunea Olimp, continuand cu Neptun, Jupiter, Venus si Saturn (cea mai sudica statiune fiind alipita de orasul Mangalia). Acea zona limitrofa a Municipiului Mangalia (situata la nord de acesta) este formata din mai multe regiuni cu relief diferit, fapt care a dus la parcelarea zonei in statiuni, desi in anumite cazuri este greu sa mentionezi locul in care se termina o statiune si incepe alta. Zona este usor accesibila din Mangalia. Din orasul Mangalia si pana in Olimp fac legatura auto o sumednie de microbuse si taxiuri. Distanta statiunilor fara de gara orasului Mangalia este orientativ:

  • Mangalia – Olimp: 8 km.
  • Mangalia – Neptun: 6 km.
  • Mangalia – Jupiter: 5 km.
  • Mangalia – Cap Aurora: 4,5 km.
  • Mangalia – Venus: 4 km.
  • Mangalia – Saturn: 2 km.

     De la statia de tren a orasului Mangalia exista microbuse care fac legatura cu statiunea Saturn. In statiunea Neptun exista o statie de tren de la care calatorii se pot deplasa cu tractorasele de vara (trocarici) spre aproape oricare punct din acea zona: tractorasele fac legatura intre Olimp si Saturn.

     Infiintata in 1972, statiunea Saturn reprezinta o minunata zona de hoteluri situata la nord de orasul Mangalia. Statiunea Saturn se bucura de una din cele mai frumoase plaje din Romania: zona de circa 1 km. de plaja care face legatura dintre statiunea Saturn si statiunea Venus, situata pe un fel de istm care desparte Marea Neagra de Balta Mangalia (cu ape terapeutice). 

    Statiunea Saturn s-a bucurat de renovari moderate in ultimii ani, in special datorate proprietarilor de hoteluri. Statiunea Saturn are un potential enorm de dezvoltare, avand toate premisele si caracteristicile geografice necesare dezvoltarii sale: multiple spatii verzi, apropierea hotelurilor de plaja, clima foarte buna, posibilitate de construire a unor centre de divertisment, apropierea de al doilea cel mai mare oras de pe litoral. In prezent statiunea Saturn ofera conditii limitate de divertisment si de petrecere a timpului liber, avand cateva restaurante cu terase, auto-serviri cu tarife dintre cele mai mici de pe litoralul romanesc. Statiunea gazduieste in sezonul estival un Circ (uzual Circul Bellucci). In zona plajei se regasesc cateva terenuri de practicare a sporturilor de vara, precum si zone de practicarea a diferitelor sporturi nautice (plimbari cu barca si hidrobicicleta pe mare, ski-jet). In timpul liber sau zilele innorate se recomanda vizitarea orasului Mangalia.

    In mijlocul verii se organizeaza Liberty Parade pe plaja care leaga statiunea Saturn de statiunea Venus. Practic facilitatile de pe aceasta plaja reprezinta principalul motiv pentru care calatorii prefera statiunea Saturn. In anii precedenti statiunea Saturn avea grad de ocupare de 100% in timpul celebrului Festival Callatis. In prezent statiunea se umple de vizitatori pe parcursuri diverselor evenimente culturale sau de divertisment, inclusiv de Ziua Marinei (15 August) celebrata in orasul Mangalia si orasul Constanta.

     In statiunea Saturn sunt 14 hoteluri, un aparthotel si un hostel, 3 vile de 3* si o sumedenie de bungalow-uri, vile si camere de inchiriat de 1* sau 2* (o parte din vilele particulare au aparut dupa '90 pe terenul Satului de vacanta Dunarea si pe cel al Satului de vacanta Delta). Capacitatea totala de cazare a statiunii este putin sub 6.500 locuri. Unul din cele mai cunoscute hoteluri din Saturn este hotelul Cupidon***, renovat complet, cu o minunata gradina interioara si servicii bine-apreciate de cazare si alimentatie. Hotelul Semiramis*** s-a bucurat de renovari considerabile, fiind unul din cele mai cautate din statiune. Statiunea cuprinde un hotel de 5* - hotel Saturn (renovat 2010), al carui cap de afis sunt vilele de lux – un concept inovator pe litoralul romanesc. In Saturn exista si un hotel de 4* - Hotel Cleopatra, cu spectaculoasa piscina exterioara. Hotelul Adria*** este printre putinele hoteluri construite “de la zero” (constructie noua), fiind una din cele mai cautate unitati de cazare din statiune, tarife atractive.  Alte cateva hoteluri de 2* si 3* au beneficiat de renovari sau modernizari limitate. In Saturnexista cateva zone amenajate pentru instalarea corturilor.

      Saturnul dispune de o plaja renumita datorita nisipului fin cat si datorita efectelor benefice ale helioterapiei si talassoterapiei. Izvoarele cu ape hipotermale din zona recomanda Saturnul si ca o statiune balneoclimaterica. Factorii naturali de cura sunt apa marii, namolul sapropelic extras din lacul Techirghiol, namolul de turba, apele mezotermale sulfuroase si bioclimatul marin bogat in aerosoli. Situate la aproximativ 20 de metrii de plaja, complexele hoteliere Balada***, Hora*** si Sirena*** ofera o panorama superba asupra marii si imbina confortul dotarilor moderne cu posibilitatea efectuarii diferitelor tratamente balneare, in cadrul bazelor de tratament amenajate in incinta lor. Aceste baze de tratament au in componenta lor sectii de electroterapie, hidroterapie, masaj si cultura fizica medicala, dispun de aparatura performanta si de personal calificat, alcatuit din cadre medicale cu o bogata experienta in domeniu. Se pot efectua tratamente pentru: boli degenerative ale coloanei vertebrale sau ale articulatiilor; reumatisme inflamatorii; boli ale aparatului respirator, digestiv, renal sau circulator; afectiuni post-traumatice ale coloanei vertebrale sau ale membrelor; boli ale sistemului nervos central si periferic; boli dermatologice; boli de nutritie; afectiuni ginecologice; suferinte musculare etc. Tipuri de proceduri: hidroterapie, kinetoterapie, termoterapie, electroterapie, bai sulfuroase, bai cu namol, bai de plante, bai galvanice, gimnastica medicala, dus subacval, impachetari cu namol sau cu parafina, masaje uscate sau cu namol, cura geriatrica.

Harta:

Plaje - Saturn

    Zona de nord a statiunii Saturn cuprinde una cin cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc – o portiune de circa 1 km. lungime, cu o latime de pana la 150 m., avand o caracteristica unica pe litoral – lipsa cladirilor din imediata apropiere a plajei. Aceasta plaja este marginita de Marea Neagra pe e o parte si de Balta Mangalia pe partea cealalta, creand un fel de istm, traversat de-a lungul sau de soseaua auto (renovata complet) care face legatura intre Saturn si Venus. Practic istmul cuprinde numai un drum si plaja. Aproape din orice punct al plajei te-ai afla ai senzatia de libertate si o minunata panorama asupra Marii Negre. Plaja este realimentata cu nisip fin in extrasezon, astfel incat nisipul este intotdeauna curat si fin. Pe intreaga lungime a plajei, intrarea in mare este foarte lina, chiar si la 100 m. apa nu depaseste adancimea de 2 m. In general zona e lipsita de flora si fauna daunatoare organismului uman. Luand in zonsiderare pozitionarea sudica a acestei plaje, numarul mare de zile insorite si o medie de temperaturi crescuta a aerului (in comparatie cu statiunile din zona de nord), consideram plaja dintre Venus si Saturn una din cele mai frumoase pe de litoralul romanesc. Aceasta plaja este gazda mai multor petreceri si festivaluri, dintre care cel mai cunoscut este Liberty Parade, un eveniment muzicale care atrage tineri din toata tara si din strainatate. Pe aceasta plaja isi desfasoara activitatea cateva emisiuni televizate si radio-uri in sezonul estival. Pe plaja, pe alocuri, exista izvoare mezotermale sulfuroase care se varsa in Marea Neagra.

     Zona centrala si sudica a plajei din Saturn este fragmentata in mai multe golfuri, de catre diguri de protectie, oferind o impresie de tarm dantelat al marii. Golfurile beneficiaza de zone de nisip mai late (pana la 100 m.) si mai inguste (10 m.) de plaja, de zone mai usor accesibile de intrare in mare, dar si de zone cu pietre. In general accesul in mare este unul lin. Dintre plajele amenajate din Saturn, mentionam Plaja Terasa Galbena, Plaja The Reef, Banana Beach, Lara Beach, Europa, Havana Beach, plaja Adras, plaja Diana.