Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Republica Dominicana


24 - unitati de cazare

3 - statiuni , 19 - unitati de 5 stele , 5 - unitati de 4 stele

Republica Dominicana

Republica Dominicana este o tara insulara din America de Nord, in Nordul Marii Caraibilor.

Aceasta insula a fost numita de catre Cristofor Columb- "Mica Spanie" datorita faptului ca a fost declarata cel mai frumos pamant din Lumea Noua. Coastele insulei au un decor muntos de o frumosete rara, culminand cu varful Pico Duarte (3175 m).

Republica Dominicana are capitala la Santo Domingo cel mai mare oras al tarii si cel mai vechi din Lumea Noua; limba oficiala este spaniola.

Republica Dominicana este renumita pentru plajele sale cu nisip alb, pentru lagunele turcoaz, fiind o alegere minunata pentru o destinatie de vacanta. Este o destinatie perfecta, care are cate ceva de oferit pentru fiecare, atat pentru cei care doresc un lux sofisticat, cat si pentru pasionatii de aventura, arta si cultura, sau cei care vor numai zile de relaxare pe nisipul alb.

Se remarca prin posibilitatea practicarii diverselor sporturi pe tot parcursul anului, viata de noapte activa, resorturi de vis, cunoscute terenuri de golf, parcuri nationale deosebite, pe scurt: o vacanta plina de distractii si relaxare. Este un paradis pentru exloratorii si pasionatii de natura, temperatura ridicata a apelor atarg numeroase specii de pasari si animale marine.

Republica Dominicana are un climat tropical, temperatura medie este de 26 grade. Pe coasta de nord cele mai umede luni sunt din octombrie pana in aprilie, in timp ce in sud perioada ploioasa este intre lunile mai si noiembrie. Partea de sud a tarii este mai expusa uraganelor in lunile august-septembrie. Perioada optima de calatorie in Republica Dominicana este intre noiembrie si aprilie.

Punta Cana este localizata in sud-estul insulei. Pentru multi este simbolul Caraibilor, avand planje splendide cu nisip alb marginite de palcuri de palmieri, zile insorite pe tot parcursul anului, paduri tropicale si munti presarati cu cascade spectaculoase. Cele mai exclusiviste hoteluri sunt situate chiar in prima linie de plaja si va rasfata cu oferta all inclusive. Plajele usor inclinate, care se intind de la Cabeza de Toror pana la Plaja Macao si programul bogat de divertisment pentru copii vor asigura o vacanta placuta.

La Romana este al treilea oras ca marime din Republica Dominicana. Este importanta pentru turismul acestei tari si este in continua dezvoltare. Zona detine numeroase resorturi la malul marii, cum ar fi cele de pe plajele Bayahibe si Casa de Campo.

Fostul teritoriu al razboinicilor taino - Samana, aflata in nord-estul Republicii Dominicane este una dintre cele mai frumoase zone ale insulei Hispaniola. Frumusetea zonei este remarcabila, de la muntii spectaculosi si pana la plajele intinse cu vegetatie tropicala luxurianta, cascade spectaculoase, pesteri, petroglife si picturi rupestre, iubitorii de ecoturism gasesc toate ingredientele acestui gen de activitati. Plajele intinse alterneaza cu o serie de plaje izolate, toate scaldate de ape limpezi, iar in larg in fiecare an din ianuarie si pana in martie pot fi admirate impresionantele balene cu cocoasa. Ritmurile de merengue, bachata si salsa sunt o prezenta constanta, iar frumosul oras Samana se mandreste cu portul sau pescaresc si cu promenada de la Malencon de pe care poate fi admirat spectacolul golfului punctat de velele ambarcatiunior.

Insula Cayo Levantado se gaseste in Golful Samana, are plaje apartinand hotelului Gran Bahia Principe Cayo Levantado situat in sud-estul insulei. De pe insula se poate observa migratia balenelor intre lunile ianuarie si martie.