Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Porto


4 - unitati de cazare

2 - unitati de 5 stele , 1 - unitate de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele


FACILITATI: Piscina interioara, Loc de joaca pentru copii, Spa & Wellness

Porto Palacio Congress Hotel & Spa***** este situat in orasul Porto, chiar in centru; distante pana la: aeroport – 15 km, spital – 5 km, metrou – 500 m, terminalul de autobuze – 500 m, gara – 5 km, supermarket – 200 m, cazinou – 15 km.


FACILITATI: Piscina interioara, Fitness, Spa & Wellness, Teren Golf

Sheraton Porto Hotel & Spa***** este situat in orasul Porto, la 4 km de centrul istoric al acestuia si in inima cartierului financiar si de afaceri; distante pana la: aeroport – 15 km, zona de shopping si muzee – la distanta foarte scurta, care poate fi parcursa pe jos, Cramele Port si Raul Douro – 5 km, metrou – 500 m, terminalul de autobuze – 100 m, gara – 7 km, supermarket – 200 m, cazinou – 20 km, plaja – 4 km, Muzeul Settalves – 1 km.


FACILITATI: Fitness, Spa & Wellness, Teren Golf

Hotelul Vila Gale Porto**** este situat in centrul orasului Porto, numit si Orasul Invincibil, la cativa pasi de punctele de interes istoric si cultural; distante pana la: aeroport – 15 km, metrou – 200 m, terminalul de autobuze – 50 m, gara – 1000 m, cazinou – 15 km, plaja – 10 km, port – 3 km.


Grande Hotel do Porto*** este situat in centrul vechi al orasului Porto, la cativa pasi de punctele de interes istoric si cultural, dar si de magazine; distante pana la: aeroport – 15 km, metrou – 150 m, terminalul de autobuze – 100 m, gara – 300 m, cazinou – 20 km, plaja – 4 km.

Porto

Porto (populaÈ›ie 263.000, cu 1.200.000 în zona metropolitană) este al doilea oraÈ™ ca mărime È™i importanță din Portugalia.

Situat de-a lungul estuarului râului Douro, în nordul Portugaliei, Porto este unul dintre cele mai vechi centre europene, fiind înregistrat ca sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO în 1996. Atestarea documentara a orasului dateaza de multe secole, de pe vremea când era avanpost al Imperiului Roman.

Numele său latin, Portus Cale, este considerat ca fiind la originea numelui pentru tarii, Portugalia, bazat p etransliterare ÅŸi evoluÅ£ie orala din latină. In portugheza, numele orasului este scris cu articolul hotărât ca "o Porto" (portul).

Unul dintre produsele de export din Portugalia, de renume international, este vinul de Porto, al carui nume provine tot de la denumirea orasului Porto.

Printre cele mai importante monumente arhitecturale ale oraÅŸului, se numara Catedrala din Porto, cea mai veche cladire care sta inca in picioare, împreună cu mica Biserica romanica Cedofeita, Biserica gotica São Francisco (Biserica Sf. Francisc), rămăşiÅ£e ale zidurilor oraÅŸului ÅŸi câteva case din secolul al XV-lea. Stilul baroc este bine reprezentat în arhitectura orasului, în decoraÅ£iunile interioare aurite elaborate din bisericile Sf. Francisc ÅŸi Sf. Claire (Santa Clara), bisericile Milei ÅŸi ale Clericilor, Palatul Episcopal din Porto, ÅŸi altele. Neoclasicismul ÅŸi romantismul din secolele al XIX-lea si al XX-lea au adaugat, de asemenea, monumente interesante la peisajul oraÅŸului, cum ar fi magnificul Palat al Bursei, Spitalul Sfantul Antón, cladirile din Piata Libertatii si bulevardul Aliados, gara Sf.Benedict, impodobita cu gresia specifica portugheza, alb cu albastru, ÅŸi grădinile Palatului de Cristal. O vizita cu ghid la Palácio da Bolsa (Palatul Bursei), ÅŸi, în special, în camera araba, este o atracÅ£ie turistică majoră, apreciata de cea mai mare parte a vizitatorilor.

Multe dintre cele mai vechi cladiri din oraÅŸ risca sa se prabuseasca.

Arhitectul italian Nasoni a desenat un turn care a fost construit în zonele centrale ale oraÈ™ului, devenind pictograma sa: Torre dos Clérigos.

Între secolul XVIII È™i secolul XIX oraÈ™ul a devenit un centru industrial important crescând văzând cu ochii. Un pod de oÈ›el de două etaje (Ludovic I) È™i un pod feroviar (Maria Pia), au fost construite amândouă de arhitectul Gustave Eiffel, la fel ca si gara (considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa). Bursa È™i universiatea au fost de asemenea create între timp. O reÈ›ea de tramvaie în continuă de dezvoltare a fost creată în oraÈ™, dar în zielele noastre a mai rămas doar o linie, care merge prin râu È™i pe È›ârmul mării, în special în scopuri turistice. În secolul XX au fost construite alte poduri, ca de exemplu Arrábida.

Cel mai vechi ziar portughez (Jornal de Notícias) este de asemenea din acest oraÈ™, iar clădirea în care este relizat (care are acelaÈ™i nume cu ziarul), este una dintre cele mai înalte ale oraÈ™ului. Cea mai importantă editură portugheză, Porto Editora, are sediul tot in acest oraÈ™. DicÈ›ionarele sale sunt considerate ca fiind dintre cele mai bune.

Bursa oraÈ™ului (Bolsa do Porto) a fuzionat cu cea din Lisabona, original Bolsa de Valores de Lisboa, care a fuzionat mai târziu cu Euronext, împreună cu Amsterdam, Bruxelles, LIFFE È™i Paris.

De curând (1996), centrul istoric (care datează din Evul Mediu) a intrat în patrimoniul cultural mondial UNESCO. În 2001 Porto a împărÈ›it titlul de capitală culturală europeană împreună cu oraÈ™ul olandez Rotterdam.

În prezent cel mai important proiect de dezvoltare este metroul său. Este cel mai scump proiect în construcÈ›ia publică din Europa, în principal din cauza solului oraÈ™ului, care este extrem de complex, din perspectiva tehnică. O consecință este construcÈ›ia unui nou pod, pentru trafic, È™i dedicarea podului Ludovic I metroului.

Cluburile de fotbal FC Porto È™i Boavista FC, care joacă în principala ligă portugheză È™i în Liga Campionilor, sunt ambele din Porto.

Porto se bucura de clima calda de vara - mediteraneana. Ca urmare, clima sa imparte multe caracteristici cu zonele de coastă de sud: veri calde, uscate ÅŸi ierni blânde ÅŸi ploioase. Spre deosebire de sud, totusi, interludii răcoroase ÅŸi ploioase întrerup sezonul uscat.

Verile sunt însorite, de obicei cu temperaturi medii intre 15°C ÅŸi 25°C, dar temperatura poate creÅŸte pana la 35°C în timpul valurilor de călduri ocazionale. În timpul valurilor de căldură, umiditatea ramane destul de scazuta, iar incendiile forestiere din apropiere pot adăuga cenuşă ÅŸi ceaţă în aer, creand un oarecare disconfort, mai ales pe timp de noapte.

Adesea, plajele din apropiere sunt, de obicei, cu vant si cu temperatura mai reci decât zonele urbane.

În contrast, perioade ocazionale ploioase, de vara, pot dura câteva zile ÅŸi sunt caracterizate prin averse ÅŸi temperaturi în jurul valorii de 20°C, după-amiaza.

Temperaturile din timpul iernii sunt, de obicei, intre 5°C in cursul dimineÅ£ii ÅŸi 15°C, după-amiaza, dar rar scad sub 0°C, pe timp de noapte. De multe ori vremea este ploioasă pe perioade de timp, dar se intampla ca soarele sa straluceasca deseori.

Obiective turistice pe care nu ar trebui sa le ratati daca vizitati Porto:

- Castele: Guimaraes, Montemor - o - Velho, Penela, Soure, Leiria, Ourem, Santa Maria da Feira, Marialva, Pinhel, Almourol, Castelul Maurilor, Sao Jorge, Portalegre, Marvao, Sagres, Braganca, Silves;

- Monumente: Turnul din Belem, Monumentul Descoperirilor, Cristo Rei;

- Gradini si parcuri: Gradina Botanica a Universitatii din Coimbra, Gradina da Estrela, Gradina Santa Barbara, Gradina Palatului Episcopal;

- Palate si case istorice: Palatul Ducilor de Braganca, Palatul National Ajuda, Palatul National Belem, Palatul Monserrate, Palatul National Pena, Palatul National Queluz, Palatul National Sintra, Palatul National Mafra, Palatul Mateus, Casa Printului, Palatul Episcopal, Palatul Bursei, Palatul Arhiepiscopilor, Palatul Seteais;

- Muzee si galerii: Muzeul Calouste Gulbenkian, Colectia Berardo, Fundatia Serralves, Biblioteca Joanina, Muzeul Electricitatii, Muzeul National al Trasurilor, Muzeul Biscainhos, Muzeul Medina, Muzeul Pius al XII-lea, Muzeul National Soares dos Reis, Muzeul Militar, Muzeul Arheologic Serpa, Muzeul Ceasurilor;

- Biserici si manastiri: Manastirea Jeronimos, Catedrala Braga, Catedrala Porto, Biserica Sf. Francisc, Turnul si Biserica Clericilor, Catedrala Viseu, Capela Bom Jesus do Monte, Manastirea Batalha, Manastirea Ordinului lui Hristos, Manastirea Alcobaca, Bazilica Estrela, Biserica Santo Indefonso, Bazilica Congregados, Biserica Sf. Pavel, Sanctuarul Sameiro, Biserica Milei, Biserica Sao Vicente, Biserica Bom Jesus da Cruz, Biserica Sf. Maria, Manastirea Sao Vicente de Fora, Panteonul National, Biserica Nossa Senhora dos Remedios, Manastirea Carmo;

- Atractii naturale: Ponta de Piedade (stanci situate in mare, pe partea de vest a falezei Lagos), coasta de sud - est a localitatii Alentejo si parcul natural de coasta din Vicente, parcul natural Ria Formosa.