Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Pissouri


1 - unitate de cazare

1 - unitate de 5 stele


FACILITATI: Fitness, Spa & Wellness

Columbia Beach Resort***** este localizat in Golful Pissouri, la jumatatea drumului dintre Limassol si Paphos, pe coasta sudica a insulei, inconjurat fiind de un  peisaj virgin ce reflecta frumusetile cipriote. 

Pissouri

 Pissouri este o localitate in districtul Limassol, la circa 30 km vest de centrul districtului, intre orasele Limassol si Paphos.

Pissouri este impartit in 2 zone, zona locuita si zona golfului.

Populatia depaseste 1100 locuitori, cea mai mare parte formata din ciprioti, dar si englezi care s-au stabilit in Cipru sau turisti.

Zona este una cocheta dar nu lipsita de facilitati comerciale precum restaurante, taverne, magazine.

 

Numele regiunii conform unor surse oficiale, deriva de la numele orasului antic Voousoura, asa cum a fost relatat de catre un istoric din Antichitate, Stravonas.

Alte surse asociaza numele cu un cuvant de origine cipriota pissouri care inseamna “foarte intunecos” si cu pelerini palestinieni care au venit in aceasta zona intr-o noapte foarte innorata, in timpul erei post crestine.

Intr-un final, s-a ajuns la concluzia ca numele regiunii a fost asociat si cu extractia de rasina de pin ( denumit “pissa” in lb.greaca). Productia de rasina a fost o ocupatie importanta in Pissouri, inca din perioada Imperiului Bizantin.

 

Favorizat de conditiile meteorologice, Pissouri a fost un centru viticol si pomicol important ( struguri de masa, cartofi, citrice, masline, arahide). Insa, cu trecerea timpului, agricultura a devenit neprofitabila, localnicii fiind oarecum fortati sa-si indrepte interesul spre alte activitati mai profitabile. Turismul s-a dezvoltat foarte repede, in timpul verii numarul de turisi ajungand si la peste 10 000.

 

Plaja se intinde de la Capul Aspro pana intr-o zona pietroasa denumita Mavrorotsos. In tot acest drum, se pot intalni situri vechi, ruine, ramasite ale timpurilor stravechi.

Regiunea este o combinatie armonioasa intre plaja, stanci si dealuri verzi.

In timpul verii tavernele si restaurantele isi asteapta oaspetii pentru a-i delecta cu specialitati locale dar si internationale, in timp ce golful se umple de turisti care se bucura de plaja si de sporturile de apa.