Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Paphos


9 - unitati de cazare

4 - unitati de 5 stele , 3 - unitati de 4 stele , 2 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Piscina copii, Fitness, Spa & Wellness

 Hotelul Almyra are acces direct pe plaja.

Se afla aproape de zona cu restaurante si atractii turistice inclusiv de Casa lui Dionysos, o valoare a patrimoniului UNESCO ( care contine muzaice romane)  si de trei terenuri de golf.

Distante : 8 km pana la aeroportul Paphos, 14 km pana la terenurile de gof Minthis Hills, hotelul Annabelle care face parte din acelasi management se afla langa el.

Hotelul Almyra care face parte din lantul hotelier Thanos, a a vut initial denumirea de Paphos Beach pana in martie 2004 cand au fost terminate lucrarile de renovare. Camerele au fost modificate pentru mai mult spatiu, piscinele au fost reconstruite pentru a include si sectiune pentru copii, la fel si restaurantele au fost renovate pentru a se incadra in noul stil al hotelului.

Hotelul Almyra este localizat aproape de plaja avand categoria de Blue Flag inca din 2007, de magazine dar si de atractiile principale din jurul statiunii Paphos.


FACILITATI: Piscina copii, Fitness, Spa & Wellness

 Hotelul este localizat aproape de plaja si de port, si la 8 km distanta de eroportul din Paphos.

  Hotelul Annabele***** este o afacere de familie bine structurata pe o suprafata considerabila de gradina aproape de malul marii.

Interiorele decorate in stil linistitor, serviciile precum si atmosfera eleganta fac din acest hotel o alternativa demna de retinut.


 Hotelul Constantinou Bros  Asimina Suites **** este localizat la 500 m de centrele comerciale, baruri si restaurante, la 2 km de centrul statiunii.

 


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotelul este situat pe plaja, aproape de situl arheologic al Mormintelor Regilor in Paphos si la 15 minute de portul din Paphos.


FACILITATI: Piscina exterioara, Fitness

 Hotelul Aloe este situat in zona turistica a statiunii, la 150 m de plaja,  la 10 minute distanta de port si de castelul medieval. La 150 de metri de hotel se afla Municipalitatea din Paphos.


FACILITATI: Piscina interioara, Fitness, Spa & Wellness

 Hotelul Constantinou Bros Athena Beach**** este localizat pe plaja, aproape de punctele de interes cultural si istoric, la 1.5 km de centrul turistic, la 2 km de port, la 4 km de centrul orasului si la 15 km de aeroportul din Paphos.

 


FACILITATI: Piscina copii, Piscina interioara, Fitness

Hotelul Crown Resorts Horizon****  Heste localizat in Paphos, la 300 m de plaja si la 11 Km de centru orasului.

 


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotelul Agapinor este localizat aproape de plaja, in zona centrala a statiunii, la cateva minute de mers de centrele comerciale, Muzeul National. Aproape se gasesc mai multe atractii locale precum Tinutul Regilor, Casa lui Theseus si a lui Dionysus, Baile Afroditei.

Hotelul Agapinor City beneficiaza de o pozitie excelenta, este aproape de plaja dar si de centru, precum si la o distanta relativa de obiectivele turistice locale.


FACILITATI: Piscina exterioara

 Hotelul Kissos*** este localizat central, la circa 200 metri de plaja.

Paphos

 

Paphos este unul dintre cele mai frumoase orase antice din Cipru. Cu o valoare istorica extrem de vasta care dateaza cu mii de ani in urma  pe cand cultul zeitei Afrodita care a aparut din mare a inflorit aducand multi vizitatori din strainatate.

In ziua de azi este un moc oras-port, insa in timpurile vechi era considerat capitala Ciprului. Cei care viziteaza an de an aceasta locatie rmana fascinati de plaja, de valorile istorice, de traditiile locale.

 

Obiective turistice din Paphos

Situl Arheologic Agios Georgios Pegeia – este un loc recunoscut ca loc de pelerinaj.in jurul anului 1950 au fost descoperite trei biserici crestine si o baie publica datand din secolul al VI-lea. Pozitia sa era importanta pentru transporturile de cereale itnre Egipt si Constantinopole. Loacalitatea a trecut printr-o perioada infloritoare in timpul regelui Justinian I. Necropola este localizata la baza unei stanci unde mormintele sunt incastrate in piatra. Locul de pelerinaj pentru Agios Georgios se afla intre situl fostei biserici si necropola.

 

Baile franchize sunt localizate in partea estica a orasului antic Pafos. Au fost construite la sfarsitul secolului al XIV-lea si este format dintr-o incapere centrala si mai multe adiacente. Peretii au fost reconstruiti la inceputul perioadei inc are otomanii erau la conducerea insulei, timp in care unele dintre acoperisuri au fost inlocuite cu niste cupole. Baile Franchize sunt printre putinele monumente franchize care s-au pastrat in Pafos.

Situl prehistoric Lempa – sapaturile au adus la suprafata un important sit din perioada Chalcoliticului. Situl face parte din circuitul cultural al Afroditei.

Situl Maa-Palaeokastro este localizat in partea de vest, aproape de golful Coral, un important sit din istoria Epocii de Bronz din Cipru. Maa este localizat aproape de centrul orasului si la 10 km de partea moderna a orasului. Datorita peretilor impozanti care arata ca o fortareata, I s-a dat denumirea de Paleokastro (“castelul vechi”). Locatia a fost stabilita de catre grecii micenieni care au ajuns pe insula in jurul anilor 1200 i. Hr., dupa caderea regimului micenian in partea centrala a Greciei. Astfel ca acest sit constituie unul dintre nucleele de helenizare a Ciprului.

Petra Tou Romiou – Stanca Afroditei – formatiunea geologica formeaza una dintre cele mai impresionante situri naturale associate cu Afrodita, zeita frumusetii si a dragostei. Potrivit legendei aceasta stanca marcheaza locul de unde zeita a aparut din valurile marii. Petra Tour Ramiou sau “stanca greceasca” este asociata si cu eroul bizantin Digenis Akritas care a tinut piept jefuitorilor in port cu puterile sale. Se spune ca a ridicat o stanca  pe care a aruncat-o in mare, distrugand barcile inamice.

Mormintele regilor sunt situate aproape de mare, in partea de nord a necropolei Pafos. Unii dintre ei se spune ca au apartinut aristocratiei din acest oras si nu pentru ca ar fi de rang imparatesc.

Unele incaperi ale necropolei sunt asemanatoare cu mormintele gasite in aria orasului Alexandria, astfel se face legatura intre cele doua orase din perioada helenica.

Biserica Agia Paraskevi din Bizant – este interesanta din forma ei in forma de cruce, una dintre cele doua de acest fel de pe insula. Dateaza inca din secolul al IX-lea.

Biserica Agia Solomoni  - catacomba a fost initial construita in perioada helenica. Este formata dintr-o incapere deschisa inconjurata de mai multe incaperi din piatra, intr-una dintre incaperi exista un izvor de apa. Intr-o alta incapere exista ramasite ale unor picturi crestine ceea ce atesta faptul ca la un moment dat a fost un lacas de cult religios.Agia Solomoni este una dintre locatiile care au imbratisat ideologia crestina sin u cea a zeilor. Potrivit traditiei, catacomba a adapostit oamnii persecutati de catre romani. Pestera a fost deschisa 200 de ani mai tarziu.