Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Mangalia


10 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 2 - unitati de 4 stele , 7 - unitati de 3 stele

Lungime totala plaje: 700m

Numar de plaje: 2

Tipuri de plaje: In statiune exista mai multe plaje/zone ale plajei de diferite tipuri: Plaja cu nisip, Plaja stancoasa, Plaje pentru copii mici

Fundul marii: Fundul marii este variabil in functie de plaja/ zona de plaja: Adancime mica, Fund de nisip, Fund de pietris

Mai multe despre plajele din Mangalia

Hotel New Belvedere este situat in zona centrala a orasului Mangalia, pe faleza, la 50 metri de plaja. Este construit pe locul unor ruine ale Cetatii Callatis, parte dintre ele fiind ulterior descoperite si amenajate pentru vizitare in holul hotelului si in subsolul restaurantului.

Putem spune ca Hotel New Belvedere este singurul hotel-muzeu din Romania.

 


Hotel Mera Brise se afla in Mangalia. Situat pe faleza din Mangalia, in imediata apropiere a marii, Mera Brise este locul in care bucuria si relaxarea se impletesc armonios pentru crearea celor mai reusite experiente de vacanta, a unor pretioase trairi si emotii, a caror amintire ne dorim sa va incante pana la urmatoarea vizita.

Prin calitatea serviciilor, orientate catre satisfacerea celor mai inalte cerinte ale turistului modern, calitatea sustinuta de atitudinea deschisa si profesionala a intregii echipe cat si de confortul pe care il ofera spatiile de cazare, Mera Brise va indeamna catre visare, alimentand imaginatia cu cele mai insufletite povesti despre mare si ale sale valuri.


Hotel MSR Port se afla in Mangalia, la 100 de metri de faleza si 200 metri de plaja.

Hotelul a fost construit si finalizat in 2017.


FACILITATI: Balneo - centru tratamente

Hotel Corsa*** este situat pe faleza orasului Mangalia, la 70 metri de mare. Hotel Corsa a fost renovat complet in 2005 oferind cazare in camere remobilate si renovate integral.


FACILITATI: Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotel Laguna se afla in statiunea Mangalia, amplasat pe faleza Hotelul se afla pe plaja si este foarte aproape de centrul Mangaliei.

Plaja cu sezlonguri si umbrele

FACILITATI: Piscina exterioara

Hotel Maraili's se afla in Mangalia, la 600 metri distanta de plaja.


Paradis Apartments-Mangalia se afla in Mangalia, la 500 metri distanta de plaja.


FACILITATI: Piscina exterioara, Teren Sport , Balneo - centru tratamente

Hotelul Paradiso***este situat pe faleza, la 40 metri de plaja. Hotel Paradiso reprezinta o buna varianta de cazare pe litoralul romanesc. Avantajele hotelului sunt pe de o parte situarea foarte apropiata de mare, dotarile moderne si de calitate, dar si baza de tratament renumita pe plan international.


Hotel  Solymar*** (fost Hotel Zenit) este situat pe faleza Marii Negre, la 50 metri de plaja, la 50 metri de centrul orasului Mangalia si la 100 metri de Sanatoriul Balnear Mangalia.

Hotelul a fost complet renovat (in primavara anului 2012) si dispune de conditii moderne de cazare.

 


Hotel  Solymar 2***este situat pe faleza Marii Negre, la 50 metri de plaja, la 50 metri de centrul orasului Mangalia si la 100 metri de Sanatoriul Balnear Mangalia.

 

Mangalia

Lungime plaja: 700m

     Orasul Mangalia este al doilea oras ca marime de pe litoralul Marii Negre, cu o populatie putin peste 36.000 locuitori (2011), declarat Municipiu in 1995. Mangalia se afla la 42 km. sud de Municipiul Constanta si 250 km de Bucuresti, la circa 14 km distanta de Bulgaria. Mangalia este delimitata la sud de Lacul Mangalia (care beneficiaza de legatura directa cu Marea Neagra) si la nord de statiunea Saturn, care de multe ori este confundata cu un cartier al orasului (fiind alipita de acesta).

     Localitatea Mangalia apare initial sub numele antic Callatis (Callata, uneori intre paranteze sub Pangalla sau Pancalia). Callatis a fost o colonie a cetatii grecesti Heraclea Pontica din secolul al VI-lea inaintea erei noastre. Portul si jumatate din orasul din antichitate sunt acum acoperite de ape. In ciuda inevitabilelor razboaie si schimbari de stapani, orasul a prosperat timp de 1200 de ani, uneori liber, alteori sub stapanirile succesive ale persilor, ale macedonenilor, ale dacilor, si ale romanilor, deveniti bizantini prin crestinare (timpurie aici, cum o dovedesc cercetarile arheologice, incepute in 1915 de Vasile Parvan). Localitatea este mentionata sub numele de Pangalla sau Pancalia in portulanele genoveze din secolul al XIII-lea. Forma „Mangalia” apare prima data in anul 1593. Asemanarea cu denumiri tataresti din Bugeac confirma prezenta unei importante comunitati de tatari in oras (atesta originea tatareasca a denumirii). In perioada 1890-1892 localitatea a fost populata cu colonisti de origine germana, cunoscuti ca germani dobrogeni. Majoritatea au parasit localitatea in 1940, fiind stramutati cu forta in Germania. Mangalia devine un port modern (al doilea port maritim dupa Constanta), cu vreo 3000 de locuitori permanenti in 1938, dar care devin peste 10.000 vara. Incepand din 1962, orasul intra in atentia guvernului, devenind un important centru turistic: in padurea Comorova, de-a lungul marii, sunt construite cele sase statiuni balneoclimaterice si de agrement Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn, in timp ce vechiul si pitorescul oras, tipic dobrogean, este in mare parte distrus si inlocuit prin constructii moderne. Orasul creste rapid multumita industriei turistice infloritoare. Mangalia a fost portul de atas al primului submarin romanesc “Delfinul” si al goeletei “Speranta”, folosita in anii 1972-1976 pentru turnajul serialelor “Doi ani de vacanta” de Sergiu Nicolaescu, si “Toate pinzele sus!” de Mircea Muresan. Statiunea beneficiaza de un climat marin bland, de un Port Maritim si o excelenta promenada, modernizata recent (pe o faleza inalta). "Promenada Teilor" cuprinde trei dintre cele mai frumoase hoteluri din oras, numeroase bancute si terase cu vedere superba la mare. Zona este presarata de terase, restaurante, fast-food-uri si dintre deliciile zonei puteti incerca faimosul "Suberek" sau diverse produse din patiseria cu specific dobrogean si turcesc.

     Mangalia este o statiune balneoclimaterica cu regim permanent, cu importanta istorica remarcabila (peste 2.000 ani de la prima atestare) prezentata partial in cadrul frumosului Muzeu de Arheologie Callatis, care gazduieste ruinele cetatii Calatis. Muzeul cuprinde numeroase fragmente arhitectonice (coloane, capiteluri, arhitrave, frize cu metope, cornise cu bucranii etc), diverse vase ceramice (amfore, hidrii, kantharos, lekythos), opaite, apeducte, statuete de tip Tanagra, vase din sticla, stele funerare, inscriptii, reprezentari ale unor divinitati, podoabe, bijuterii, monede, obiecte din metal etc. Intrand in muzeu, vizitatorii pot vedea vestitul mormant cu papirus, datand din secolul IV a.Chr. (restaurat si conservat in cadrul expozitiei de baza a muzeului). Mormantul fusese acoperit cu trei lespezi de piatra, iar in interiorul sau a fost descoperit un papirus scris in limba greaca. Papirusul este singurul artefact de acest fel descoperit in Romania si este cel mai vechi din Europa.

     In fata muzeului se afla expuse, in aer liber, fragmente arhitectonice (coloane, capiteluri, arhitrave) din perioada antica, iar in parcul aflat in spatele cladirii muzeului se afla, de asemenea, numeroase fragmente arhitectonice dar si un rug de incineratie.

     La aproximativ 50 de metri de muzeu, catre centrul orasului, se afla expuse, in Parcul Arheologic Municipal, alte coloane antice si diverse fragmente arhitectonice, precum si sarcofage din perioada romana.

     Pentru cei care nu au fost in ultimii ani la Mangalia recomandam vizitarea orasului, imaginea orasului-statiune s-a  schimbat  mult  in sens pozitiv, fiind mult mai curat si atractiv. In fiecare an la inceputul lunii septembrie aici se serbatoresc Zilele Mangaliei (pe data de 8 septembrie, zi cunoscuta popular ca "Sfanta Maria Mica"), fiind organizate multiple evenimente artistice in Portul Turistic Mangalia si in Piata Centrala. 

Dintre obicetivele turistice importante ale orasului enumeram:

  • Moscheea Esmahan Sultan - cel mai vechi lacas de cult musulman din Romania - construit in anul 1573 de catre fiica unuia dinte cei mai mari conducatori ai Imperiului Otoman, Selim al II-lea, in memoria tatalui sau. Moscheea este inconjurata de un cimitir care contine morminte musulmane cu o vechime de peste 300 de ani. La constructia moscheii s-a folosit piatra luata din zidurile cetatii Callatis. Geamia EsmaHan Sultan este monument de arhitectura in stil maur si functioneaza si astazi ca lacas de cult, fiind vizitata in fiecare an de numerosi turisti din tara si de peste hotare.
  • Monumentul Eroilor - situat in centrul orasului, inaugurat in 9 mai 1998
  • Muzeul Marinei din Mangalia – inaugurat in 2004 si situat la iesirea sudica din Mangalia (Limanu/2 Mai), fiind partial sub cerul liber. Muzeul se situeaza intr-una din cladirile dezafectate ale cazarmei si este dedicat tehnicii navale militare, cuprinzand obiecte de patrimoniu ce redau istoria recenta a Marinei Militare (1952 – 2000) si dispune de o biblioteca de volume de specialitate.  O mare parte din exponatele muzeului sunt dispuse in curtea din fata muzeului, acolo unde puteti admira o impresionanta colectie de artilerie navala si antiaeriana, vase si alte obiecte marinaresti.
  • Portul turistic - Mangalia Marina - este un port turistic situat pe tarmul de Vest al bazinului Marii Negre, intr-o zona de trafic maritim comercial si turistic constant. Portul reprezinta o reimprospatare a trecutului maritim al zonei, Mangalia avand o atestare documentara in materie de navigatie de peste 1500 de ani.
  • Farul Genovez din Mangalia - construit intre anii 1858 – 1860
  • Mormantul pictat cu psalmi (secol IV-V d.Hr) - o raritate pentru monumentele arheologice din perioada crestinismului timpuriu a Dobrogei. Acest mormant se afla la aproximativ 1,5 km spre vest de zidul de aparare al cetatii Callatis, pe str. Oituz.
  • Edificiul Bizantin – in prezent s-a pastrat doar baza constructiei (in partea de vest - o sala mare, prevazuta initial cu coloane, din care se mai vad azi doar urmele bazelor de coloane; in partea de est - o curte interioara, pavata cu placi mari de piatra; doua capiteluri de marmura, deosebit de frumos si bogat ornamentate, cu frunze de acant si motive zoomorfe); in partea de nord - trei incaperi de mici dimensiuni, cea din mijloc fiind pavata cu caramizi dispuse in forma de romburi; in partea de sud - alte trei mici incaperi cu lespezi de piatra de calcar).
  • Biserica ortodoxa Sf. Mina - biserica de lemn, de tip maramuresean, construita in 2007.
  • Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe 
  • Situl arheologic din cadrul hotelului New Belvedere***** situat pe faleza din Mangalia, la distanta egala (50 m) de centru orasului si de malul marii, intregul sit arheologic descoperit in aceasta zona a fost restaurat si amenajat din punct de vedere muzeistic.
  • Lacul Mangalia – o vasta intindere de apa situata in zona nordica a orasului (in apropierea statiunii Saturn), fosta Mlastina Mangalia (amenajata si dragata), are suprafata de 99 ha si numeroase cordoane si insule de stuf, adaposteste in sezonul estival chire, egrete, lebede si alte cateva specii de pasari, broaste testoase de apa (Emys orbicularis) dar si cu banalele broaste oracaitoare si serpi de apa. Pe timpul anotimpului rece lacul constituie adapost pentru multe specii de pasari care prefera mediul deltaic: lisite, pelicani, rate, gaste salbatice, cormorani, lebede s.a. Pe fundul mlastinii sunt circa 25 puturi adanci, ale izvoarelor de apa termala si sulfuroasa. 
  • Herghelia Mangalia – situata in apropiere de statiunea Venus - unicul hipodrom din tara conceput pentru cursele de galop, fiind centrul de organizare al diverselor curse de cai in sezonul estival. Armasarii pursange arab sunt antrenati zilnic de cei 8 jockey ai hergheliei. Antrenamentul de 8 ore pe zi pentru fiecare dintre jockey alterneaza reprize de trap, galop, galop intins si plimbari usoare. Minunat este spectacolul oferit de caii plimbati pe malul Marii Negre.
  • Pestera Limanu - unica in lume, datorita formei subterane de labirint, ce se desfasoara pe o suprafata de 50 ha. In 1916, speologul Constantin Ionescu, primul cercetator al pesterilor din Romania, a descoperit si a cercetat partial aceasta pestera, situata la 7 km de Mangalia, in partea de sud-vest a Lacului Mangalia. Pestera are doua intrari: una terestra, folosita si astazi, si una acvatica, astupata in perioada interbelica de Ministerul de Razboi. In 1922, scriitorul si teologul Gala Galaction a vizitat pestera, facand primele cercetari teologice si epigrafice, in calitate de misionar al Mitropoliei de la Bucuresti. El a descoperit aici primele elemente crestine, din acea perioada pestera capatandu-si si numele de Pestera Icoanei, dupa trei chipuri de sfinti (Icoanele) incizate pe o lespede de piatra, situata la 35m de intrarea terestra. Din punct de vedere istoric, dupa studierea stiintifica a desenelor rupestre, pestera ar data din sec. I i.H. In afara de Icoane, Gala Galaction a mai descoperit Altarul Paleocrestin. In apropierea Altarului, au fost descoperite Tablele lui Moise (Decalogul), gravate pe o lespede de piatra cu caractere vechi grecesti. In aceeasi zona se afla si Rezervatia Naturala Hagieni.

     Dupa 2015 orasul Mangalia s-a bucurat de investitii masive, care au dus la modernizarea si reclasificarea unor unitati de cazare si la constructia altor noi. Orasul Mangalia dispune de un hotel de 5* - New Belvedere si alte 2 hoteluri ultra-moderne de 4*: Mera Brise si MSR Port, cu un grad de ocupare impresionant in sezonul estival si cu servicii ireprosabile. Hotelul Paradiso*** este unul dintre cele mai cautate si apreciate hoteluri de pe litoral, datorita bazei moderne de tratament. Mangalia dispune de 8 hoteluri de 3*, printre care mentionam: Solymar, Corsa, Laguna. Orasul Mangalia dispune de un motel, 3 hosteluri, doar cateva vile, pensiuni  si camere de inchiriat in regim hotelier. Exista o nisa de apartamente de inchiriat in Mangalia, tarifele de inchiriere variind in primul rand in functie de zona si apoi de confortul oferit. Cartierele cele mai apropiate de statiunea Saturn sunt:  Rozelor si Gara. Zona centrala a orasului este foarte  aproape de plaja din Mangalia.

     Baza de tratament a hotelului Paradiso*** ofera servicii si este indicata pentru tratamentul si recuperarea afectiunilor: reumatism cronic degenerativ si inflamator; sechele, afectiuni ortopedico-traumatice (fracturi, entorse, luxatii, osteosinteze metabolice); afectiuni neurologice centrale si periferice; tulburari de circulatie periferica; rinite si bronsite cronice, astm bronsic; psoriazis, alergodermii cronice; anexite cronice, infertilitate secundara; guta, diabet, obezitate; litiaze si infectii urinare (crenoterapie); dischinezii biliare, gastrite cronice hipoacide, colopatii cronice. Hidrotermoterapie: impachetari cu namol; bai calde cu: apa de mare, namol, apa sulfuroasa, plante, plante cu bule; afuziuni alternative;  dusuri subacvale; sauna. Hidrokinetoterapie: in bazine cu apa sulfuroasa sau apa de mare; Electroterapie; diapulse - curenti de inalta frecventa pulsate, aplicabil pe membre protezate metalic, cu efecte de vindecare rapida; curenti de frecventa joasa si medie; terapie cu campuri magnetice. Fototerapie: laserterapie, ultraviolete, infrarosii. Pneumoterapie: aerosoli individuali cu apa de mare, apa sulfuroasa tamponata, substante medicamentoase. Tratamente ginecologice:  irigatii cu apa sulfuroasa, tampoane vaginale cu namol. Tratamente complementare:  acupuntura, infiltratii, cura Gerovital.

     Sanatoriul Balnear Mangalia ofera proceduri similare: masaj cu namol din laucul Techirghiol; masaj uscat, masaj subacval; piscina cu apa sarata; gimnastica recuperatorie, pleidoterapie, hidroterapie, kinetoterapie + fitness, electroterapie, masaje, sauna s.a.

Unitati de cazare din Mangalia la care nu se pot face rezervari prin plaja.ro in 2020 : Hotel Laguna

Harta:

Plaje - Mangalia

     Orasul Mangalia beneficiaza de o zona relativ mica de plaja, de circa 800 m. lungime, situata in zona centrala a orasului. Extrimitatea de nord a orasului este alipita de statiunea Saturn cu plaje mult mai mari si largi, prin urmare zona de nord a liniei Marii Negre sin Mangalia nu are o importanta semnificativa. Zona centrala a litoralului Mangaliei a avut parte de modernizari masive, zona de plaja fiind largita amenajata cu umbrele si sezlong-uri, in unele zone ajungand si la 100 m. latime. In zona de sud plaja se limiteaza in frumosul si renovatul Port Turistic, cu o frumoasa zona de promenada si loc de joaca copii. In acea zona se poate vedea si faimoasa scena plutitoare care gazduia pe vremuri Festivalul Callatis. In extrasezon sau capete de sezon zona este vizitata de o sumedenie de pasari (rate, egrete, lebede etc.), creand o atmosfera aparte.

     Plaja centrala este marginita de o faleza inalta care cuprinde “Promenada Teilor”. Accesul pe plaja se face pe scarile (treptele) doar partial amenajate, care coboara spre plaja din zona centrala a orasului. Plaja orasului Mangalia este acoperita cu nisip fin si are zone special amenajate pentru intrarea facila in mare, marginindu-se in digul de nord al Portului Mangalia.