Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Lisabona


10 - unitati de cazare

3 - unitati de 5 stele , 5 - unitati de 4 stele , 2 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Fitness, Spa & Wellness

 

Altis Belem Hotel & Spa***** este situat in Lisabona, in cartierul Belem, oferind o panorama impresionanta spre Raul Tagus; hotelul reprezinta un punct de vedere contemporan asupra Epocii de Aur a Descoperirilor. Distante pana la: aeroport – 14 km, gara – 1000 m, terminalul de autobuze – 500 m, supermarket – 2 km, plaja – 8 km, cazinou – 18 km, port – 50 m.

 


FACILITATI: Piscina interioara, Fitness, Spa & Wellness

Hotelul Dom Pedro Palace***** este situat in apropierea centrului istoric al orasului Lisabona, vis-a-vis de unul dintre cele mai mari centre comerciale din oras (Amoreiras Shopping Center). Distante pana la: aeroport – 7 km, gara – 1000 m, terminalul de autobuze – 10 m, supermarket – 100 m, plaja – 15 km, cazinou – 6 km.


FACILITATI: Piscina exterioara, Fitness, Spa & Wellness

Sheraton Lisboa Hotel & Spa***** este situat la 10 minute de mers pe jos de centrul (Baixa) orasului Lisabona si de Bairro Alro, simbolul vietii de noapte a orasului. Hotelul este usor accesibil cu trenul, masina, autobuzul sau metroul si este inconjurat de cinematografe, teatre, galerii de arta si centre comerciale. Distante pana la: aeroport – 5 km, gara – 2 km, terminalul de autobuze – 100 m, supermarket – 150 m, plaja – 15 km, cazinou – 4 km.


Hotelul HF Fenix Lisboa**** este situat in centrul orasului Lisabona, in apropiere de Piata Marques de Pombal, de bulevardul Liberdade si de Bairro Alto. Distante pana la: aeroport – 5 km, gara – 3 km, terminalul de autobuze – 10 m, supermarket – 1000 m, plaja – 15 km, cazinou – 5 km.


Hotelul HF Fenix Urban**** este situat in centrul orasului Lisabona, in imediata apropiere a Pietei Marques de Pombal. Distante pana la: aeroport – 7 km, gara – 2 km, terminalul de autobuze – 50 m, supermarket – 100 m, plaja – 25 km.


Hotelul Turim Europa**** este situat in centrul orasului Lisabona, in imediata apropiere a Pietei Marques de Pombal sau Duque de Saldanha. Distante pana la: aeroport – 6 km, gara – 2 km, terminalul de autobuze – 300 m, supermarket – 200 m, plaja – 15 km, cazinou – 4 km.


FACILITATI: Piscina interioara, Fitness, Spa & Wellness

Hotelul Vila Gale Opera**** este situat in zona Alcântara, la aproximativ 10 km de centrul orasului Lisabona, in imediata apropiere a podului care traverseaza Raul Tagus (podul 25 Aprilie) si a zonei de divertisment Docas. Distante pana la: aeroport – 15 km, metrou – 800 m, terminalul de autobuze – 200 m, plaja – 15 km, cazinou – 10 km, port – 2 km.


FACILITATI: Piscina exterioara

Apathotelul VIP Executive Suites Eden**** este situat in centrul orasului Lisabona, in imediata apropiere a Pietei do Rossio. Distante pana la: aeroport – 8 km, gara – 50 m, terminalul de autobuze – 10 m, supermarket – 100 m, plaja – 15 km.


FACILITATI: Fitness

Hotelul Almirante*** este situat in centrul orasului Lisabona. Distante pana la: aeroport – 4 km, metrou – 200 m, terminalul de autobuze – 300 m, gara – 100 m, plaja – 15 km, cazinou – 4 km.


Hotelul HF Fenix Garden*** este situat in inima orasului Lisabona, in imediata apropiere a Piatei Marques de Pombal, nodul majoritatii liniilor mijloacelor de transport in comun, legand astfel zona cu cele mai importante pucte de interes din oras. Distante pana la: aeroport – 5 km, metrou – 20 m, terminalul de autobuze – 5 m, supermarket – 1000 m, plaja – 15 km, cazinou – 5 km.

Lisabona

Lisabona este capitala Portugaliei È™i are 550.000 locuitori (2.900.000 în zona metropolitană) conform statisticilor din anul 2001. Este plasată pe costa de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo ( Tagus), se varsă în ocean. Inima oraÈ™ului este „Baixa" sau "OraÈ™ul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge È™i Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraÈ™ului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc.

„Mănăstirea Jerónimos" È™i „Turnul Belém" din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Orasul ce se intinde pe dealurile abrupte ce vegheaza peste Rio Tejo, ofera tot ce poate fi mai frumos in atractia numarul unu a Portugaliei. Cu toate acestea agitatia Lisabonei este infinit mai mica, comparativ cu restul capitalelor Europene. Catedrale gotice, manastiri maiestoase si muzee interesante - toate fac parte din peisajul mirobolant, dar adevaratele frumuseti ale orasului Lisabona pot fi gasite doar explorand aleile inguste si stradutele elegante ale centrului vechi.

Lisabona are o populatie ce numara aproape 600.000 de locuitori in timp ce zona metropolitana numara aproape trei milioane.

Clima in Lisabona este extrem de placuta. Climatul mediteranean si pozitionarea geografica a orasului face din clima Lisabonei una dintre cele mai placute din Europa. Vara, in timpul zilei temperaturile sunt in jur de 26-29 de grade Celsius, si scad noaptea la 16-18 grade Celsius. Ierna vremea este ploioasa si racoroasa cu temperaturi in jur de 8 - 15 grade Celsius. Temperaturile extreme pot ajunge la 36 de grade Celsius in cele mai calde zile de vara si la 2-3 grade in diminetile cele mai friguroase de iarna. Din mai pana in septembrie vremea tinde sa fie oarecum stabila, cu cer senin si adieri placute de vant.

Regiunea Lisabona este una dintre cele mai instarite regiuni ale Portugaliei. Aici se produce 45% din produsul intern brut al intregii tari. Majoritatea companiilor multinationale cu sedii in Portugalia sunt concentrate in zona metropolitana Lisabona.

Lisabona este orasul in care convietuiesc doua mari echipe de fotbal ale Portugaliei si cluburi sportive cu rezultate foarte bune in multe alte sporturi. Este vorba despre Sporting Lisabona si Benfica Lisabona. Ambele echipe au stadioane impresionante care sunt considerate chiar obiective turistice. Stadionul lui Benfica, Estadio da Luz are o capacitate de 65.000 de locuri iar cel al celor de la Sporting, Estadio Jose de Alvalade are o capacitate de 52.000 de locuri. Printe fostii jucatori de aici se numara super staruri ca Luis Figo si Cristiano Ronaldo.

Lisabona este un oras foarte atractiv pentru turistii din toata lumea deoarece ofera o multime de obiective turistice, plaje minunate la Oceanul Atlantic si o atmosfera placuta cum nu mai poate fi gasita prea usor in alte orase din lume.

Istoria Lisabonei:

Bogatii fara limite, incendii, epidemii, cel mai puternic cutremur inregistrat vreodata in Europa, revolutii si o dictatura. Toate acestea ne arata ca Lisabona a avut parte de multe suisuri si coborasuri.

Se spune ca Ulise a fost primul ce a calcat pe teritoriul Lisabonei insa Fenicienii s-au stabilit in mod cert aici acum mai bine de 3000 de ani, numindu-si orasul Alis Ubbo (Malul Incantator). Si alte popoare au recunoscut mai tarziu cat de incantatoare erau aceste teritorii. Grecii, Cartaginezii si apoi Romanii care au stat aici din anul 205 i.Ch. pana in secolul V d.Ch. Dupa o perioada de haos tribal, orasul a fost cucerit de Maurii din Nordul Africii in anul 714. Acestia au fortificat orasul pe care l-au numit Lissabona si i-au tinut la distanta pe crestini timp de 400 de ani.

In anul 1147, dupa un asediu de patru luni, luptatori crestini sub comanda lui Dom Afonso Henriques au cucerit orasul. In 1260 Alfonso al III-lea si-a mutat capitala aici din Coimbra, pentru ca beneficia de o pozitie strategica mult mai buna, datorita portului si faptului ca era orasul era mai central.

In secolele al XV-lea si al XVI-lea Lisabona a inflorit ca un centru plin de opulenta al unui vast imperiu dupa ce Vasco da Gama a gasit o noua ruta navala spre India. Explozia de bunastare si bogatie a fost si mai puternica in secolul al XVIII-lea cand s-a descoperit aur in Brazilia. Comerciantii au invadat efectiv orasul pentru a face negot cu aur, mirodenii, matasuri si bijuterii. Totul era o adevarata frenezie a dezvoltarii accelerate, sustinuta de bogatiile aduse din colonii.

La orele 9.30, de Ziua Tuturor Sfintilor, pe 1 noiembrie 1755 totul s-a schimbat. Trei cutremure majore au lovit orasul in timp ce populatia se afla la slujbele religioase. Momentele urmatoare cutremurelor au adus un incendiu si mai devastator dar si un tsunami. Conform unor estimari din acele vremuri, 90.000 din cei 270.000 de locuitori ai Lisabonei au murit in acea zi fatidica. Mare parte din oras a devenit ruina si de atunci nu a mai reusit niciodata sa atinga statutul pe care-l avea inainte de dezastru. Lucrarile de reconstructie au inceput imediat intr-un mod cat mai simplu, ieftin si eficient. Astfel a luat forma baza orasului Lisabona de astazi. In acele vremuri a fost rostita de catre Marques de Alorna o fraza care a facut istorie - "Trebuie sa ne ingropam mortii si sa hranim pe cei ramasi in viata".

In noiembrie 1807, fortele conduse de Napoleon au ocupat orasul unde au ramas pentru patru ani, iar restul tarii impreuna cu Lisabona s-au cufundat in haos. Au urmat framantari politice, asasinate si multe schimbari la guvernarea tarii. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, desi in mod oficial neutra, Lisabona a adapostit numerosi spioni.

Revolte sangeroase au zguduit iarasi orasul in 1926 si 1974. In anii 1974 si 1975 au fost valuri masive de imigrari din fostele colonii africane, care au schimbat situatia demografica a orasului adaugand o bogatie culturala importanta. Dupa aderararea la Uniunea Europeana, fonduri foarte multe au fost investite in Portugalia si in special in Lisabona, propulsand economia si imbunatind infrastructura.

Astazi, Lisabona este un oras sigur, o capitala europeana in adevaratul sens al cuvantului si un centru turistic important, ce abunda in obiective turistice si atractii istorice.

Obiective turistice:

  • Castelo São Jorje (Castelul Sf. Gheorghe), pe colina cea mai înaltă a oraÈ™ului.
  • Cartierul Alfama, cu străzi înguste È™i pitoreÈ™ti (singurul care a supravieÈ›uit marelui cutremur din 1755).
  • Sé de Lisboa (Catedrala Santa Maria Maior).
  • Convento do Carmo.
  • Elevador de Santa Justa (Liftul Santa Justa), aflat in cartierul Baixa, a fost proiectat de Raul Mesnier de Ponsard , inginer nascut in Porto din parinti francezi, si ucenicul sau Gustave Eiffel. Constructia a inceput in 1900 si a fost finalizata in 1902; initial a functionat pe baza de motor cu aburi, ca mai apoi in anul 1907 sa functioneze pe curent electric.

Din oraÈ™ul de pe vremea descoperirilor putem vedea in zona Belém, două construcÈ›ii preluate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial:

  • Mosteiro dos Jerónimos (Mănăstirea Jerónimos), construită din dorinÈ›a regelui Manuel I.
  • Torre de Belém (Turnul Belem), construcÈ›ie militară pentru supravegherea întrării în portul oraÈ™ului.

La începutul secolului al XVII-lea monumentul cel mai semnificativ era "Aqueduto das Águas Livres" (apeduct pentru aprovizionarea Lisabonei cu apă potabilă). După cutremurul din 1755, în cadrul planului de reconstrucÈ›ie iniÈ›at de către primul-ministru Marquês de Pombal, a fost construită È™i piaÈ›a comercială (Praça do Comércio). Mai târziu, în vecinătate, au mai fost construite PiaÈ›a Restauradores È™i ascensorul Santa Justa (proiectat la finele secolului al XIX-lea de către Mesnier du Ponsard).

La sfârÈ™itul secolului al XIX-lea urbanizarea a fost extinsă nu numai în zona de lângă râul Tejo, dar È™i la exterior (actualul bulevard al Libertății). În 1934 a fost construită PiaÈ›a Marquês de Pombal. Urbanizarea de la finele secolului al XX-lea e marcată de o arhitectură aparte, cum ar fi Turnurile Amoreiras (1985, arhitect Tomás Taveira), Centrul Cultural Belém (inaugurat în 1991), StaÈ›ia Oriente (1998, arhitect Santiago Calatrava), Turnul Vasco da Gama È™i Oceanarium ( 1998, arhitect Peter Chermayeff).