Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Limassol


9 - unitati de cazare

3 - unitati de 5 stele , 4 - unitati de 4 stele , 2 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Piscina interioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele, Loc de joaca pentru copii, Fitness, Sporturi Nautice - Inchirieri Ambarcatiuni

Amathus Beach***** este un complex luxos cu acces direct la plaja cu nisip.

Hotelul este situat la 9 km de centrul orasului Limassol si 58 km de aeroportul din Larnaca.


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Piscina interioara, Loc de joaca pentru copii, Spa & Wellness, Sporturi Nautice - Inchirieri Ambarcatiuni

Hotelul St. Raphael Resort***** este localizat in regiunea Amathus din Limassol, la un km de centrul statiunii, intins pe o suprafata de 43000 m² de gradini detinand in port marina proprie de 237 de vase.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Fitness

Hotelul The Royal Apollonia ***** este localizat la 5 km de centrul orasului, pe plaja si la 77 km distanta de aeroportul din Larnaca.

Hotelul The Royal Apollonia  este recunoscut pentru eleganta, pentru facilitatile sale, pentru paleta gastronomica apreciata dar si pentru serviciile bune oferite.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Fitness

Hotelul este localizat in centrul orasului Limassol la 10 minute de mers de mare.

In apropiere se regasesc Muzeul de Arhitectura, parcul de Sculpturi, Castelul Medieval din centrul istoric al orasului. Deasemenea in apropiere se gaseste si Makarios Avenue, una trine strazile indragite de pasionatii de shopping.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotelul Kanika Elias Beach Limassol ,este localizat la iesirea din statiune, aproape de ruinele orasului antic Amathus.Hotelul Elias Beach**** este un hotel de lux, cu vedere spre mare si spre plaja , aproape de zonele de entertainment si centrul orasului.

Hotelul a fost renovat integral inainte de a face parte din lantul Kanika Hotels in 2007 si este remarcat pentru spatiile generoase si gradinile care se intind pana aproape de mare.

Cu o mare diversitate de camere, facilitati in interiorul hotelului si in exterior, Elias este considerat un hotel perfect, un resort potrivit pentru fiecare.

O combinatie de calitate, eleganta si servicii impecabile, hotelul si-a insusit si calitatea de a fi o destinatie preferata pentru cei care doresc o nunta ca-n povesti la malul marii dar si o adevarata luna de miere.

 


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Piscina interioara

 Hotelul Mediterranean Beach**** este localizat la cateva sute de metri distanta de ruinele orasului antic Amathounta ( Amathus) despre care se spune ca a fost prima zona locuita a Limassolului. De-a lungul plajei exista o faleza care leaga hotelul de acest sit arheologic, de la este la vest.

 


FACILITATI: Piscina exterioara, Fitness

Hotelul Poseidonia Beach din Limasol este o locatie construita la 20 m de plaja, la 10 minute distanta de zona turistica a statiunii.

 


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Fitness

 Hotelul Kapetanios Odyssia ,Limassol este localizat in zona turistica a orasului, aproape de centrul orasului, la circa 50 m de plaja.

 


FACILITATI: Piscina exterioara

 Hotel Navarria este localizat la circa 4 km de centrul statiunii Limassol, cu vedere spre mare si aproape de ruinele antice Amathunda.

Limassol

Limassol joaca mai multe roluri importante in dezvoltarea Insulei Cipru si anume este in primul rand al doilea oras ca marime, principalul port al insulei, centrul de fabricare, prelucrare si desfacere a vinului dar si o statiune turistica, un oras dezvoltat liniar pe marginea coastei, de-a lungul marii.

 

 Limassol sau Lemesos este recunoscut pentru caracterul voios a localnicilor. Renumele ii este sustinut si doua dintre cele mai importante festivaluri ale statului, Carnavalul din Cipru la care oamenii se imbraca ca de bal, au loc parade si festivitati si Festivalul Vinului.

 

 Statiunea s-a dezvoltat pe locul unuia dintre cele mai importante regate antice, Amathous in partea de est a actualului oras si Kourion din partea vestica. 

Orasul Limassol este acum o statiune cu 10 mile de coasta, o zona comerciala bine dezvoltata, mai multe taverne si restaurante si o viata de noapte destul de tumultoasa. 

Aceasta localitate gazduieste o adevarata avere istorica, fapt ce a convins autoritaile locale sa pretuiasca si sa pastreze cat mai mult valorile istorice. Ca parte a Imperiului Grecesc, o buna parte dintre valorile traditionale sunt pastrate in insula.

Unul dintre cele mai importante evenimente care s-au intamplat in Cipru a fost casatoria regelui Richard Inima de Leu, regale Angliei cu printesa Berengaria din Navarre, singura regina care a fost incoronata inafara granitelor Angliei, casatorie ca re a avut loc la Castelul Lemasos. Printre valorile din Muzeul Medieval gazduit de Castel se numara obiecte din armura Lusignan precum si biecte de valoare din anul 650 I.Hr.

 In statiune se pot vizita diverse obiective precum : Castelul Lemesos care gazduieste Muzeul Medieval, Muzeul de Arta Traditionala, Galeria de Arta a Municipalitatii, Gradinile Municipale etc. 

 

Obiective culturale

 

Situl Arheologic Amathous – unul dintre cele mai importante regate din perioada antica a Ciprului, este situat la 10 km est de Limassol. Conform istoriei, regatul a fost fondat de catre regale Kinyras in locul unde Theseus a lasat-o pe Ariadne in siguranta dupa lupta sa cu Minotaurul.

Este dificil de stabilit unde a fost fondat orasul stravechi insa exista dovezi ale prezentei umane datand din jurul anului 1100 i. Hr. Locatia a trecut prin mai multe cuceriri, pana a fost cucerita de invaziile arabe ceea ce a condus la distrugerea majora a sitului.

 

 Baile lui Amathous, sunt deasemenea ramase inca din timpul Imperiului Roman. Sunt constructii formate dintr-o incapere principala circulara ( tholos) inconjurata de mai multe incaperi.

 

Situl Arheologic Kourion, este unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice de pe insula. Este de retinut amfiteatrul Greco-Roman, podelele de mosaic si o biserica din timpul crestinismului timpuriu. Amfiteatrul construit in secolul al II-lea, gazduieste si astazi unele spectacole si piese de teatru in aer liber. Casa lui Eustolios, un complex de bai si mai multe incaperi cu podele din mosaic, a fost initial o vila romana inainte de a deveni in centru de recreere in timpul crestinismului timpuriu.

 

Situl Kourion este renumit si pentru mozaicul foarte bine conservat care imbraca podelele din interiorul vechilor cladiri. Una dintre aceste cladiri este recunoscuta prin mozaicul care reprezinta scene din luptele cu gladiatori. O pate din constructie a fost distrusa si datorita cutremurelor.

 

Pentru cei pasionati de istorie, se poate vizita castelul Kolossi, la 11 km distanta de Limassol, cu prezenta lui impozanta, scarile in forma de spirala. A fost construit de catre cavalerii din ordinul Saint John in secolul al XXIII –lea si apoi reconstruit in secolul al XV-lea dupa atacurile genovezilor. Una dintre cele mai importante caractere ale castelului este reprezentat de faptul ca dupa construire, cavalerii au plantat vii in jurul castelului  care pana astazi produce acelasi soi de vin dulce denumit Commandaria care era facut la castel. Mai mult, Commandaria este un tip de vin indigen protejat prin lege. Producerea acestui tip de vin se face doar in insula Cipru.

 

 Sanctuarul Afroditei de la Amathous este considerat o parte din sanctuarul de la Palaepafos. Templul in stil grecesc precum si ruinele din imediata apropiere au o vechime din vremurile imperiale.

 

 Biserica Agia Cristina – situate in centrul localitatii Germasogeia, a fost construita in secolul al XII-lea si restaurata in 1996. Biserica include si un muzeu ecleziastic.

 

Agora  Amathous, o denumire veche de piata centrala in care domnitorul propunea activitati si vorbea in fata poporului dar spatial folosea ca si loc de activitati comerciale. Cladirile care inconjurau agora aveau roluri importante in viata poporului si al orasului.

 

Golful Amatous  a fost construit in timpul perioadei helenice de catre Demetrios Polirketes. Consta in 2 parti, portul interior si portul exterior. Portul exterior masoara in jur de 100 metri pe 180 metri lungime si este delimitati de catre debarcader in est si de dig in vest.

Pana in secolul al III – lea I Hr., portul era folosit de catre pescari, dar pana in secolul I, portul deja secase, nivelul marii scazuse foarte mult. Astazi se afla sub nivelul apei, insa se poate distinge usor.

 

 Muzeul de Roscova din Limassol a fost prima data construit in 1900 cand roscova facea parte dintre exporturile principale ale Ciprului. Roscova se folosea pentru medicamente, duciuri si ciocolata. Multe dintre masinile care se foloseau la producerea roscovei sunt  in stare foarte buna si expuse intr-o cladire renovata cu scopul de a combina atmosfera autentica din trecut cu aspectele actuale.

 

Muzeul si Fabrica de roscova Mavros Chrysos - muzeul este unic, cladirea este in stil traditional, se organizeaza tururi cu ghid despre productia de roscova.

 

Muzeul de Vinuri este situat in localitatea Erimi, la scurta distanta de Limassol. In cadrul muzeului se organizeaza expozitii de fotografii,  prezentari audio-vizuale, expozitii de unelte si vase folosite in trecut, documente vechi si instrumente folosite in productia de vinuri.

 

Muzeul de Agricultura Fassoula este o cladire in stil traditional care adaposteste unelte folosite in agricultura precum un plug, un jug, coasa si recipiente de pamant pentru depozitarea vinului si a uleiului de masline, precum si obiecte de zi cu zi.

 

In cadrul Muzeului de Arta Traditionala se regaseste peste 500 de obiecte mestesugaresti  si haine care se foloseau in ultimele 2 secole.

 

De remarcat este sala de teatru de la Curiumul Antic unde dupa renovarile riguroase, acustica este de departe foarte apreciata.  

 

Din Cipru se pot face croaziere catre Egipt, insulele grecesti, Siria, Israel, plimbari cu iahtul, cu barca. 

Alte activitati care se pot  face in insula : cumparaturi, pescuit, scufundari, sporturi pe apa, bowling, calorie, ciclism etc. 

Pentru copii, distractia cea mai buna este cea oferita de Aqua Park-ul Fasouri din Limassol. 

Aquapark-ul functioneaza din Aprilie pana in Octombrie ( in functie si de vreme bineinteles) cu toate facilitatile : magazin de suveniruri, magazin de accesorii foto, umbrele si sezlonguri, salvamari, post de prim ajutor, loc de joaca.