Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Larnaca


7 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 2 - unitati de 4 stele , 3 - unitati de 3 stele , 1 - unitate de 2 stele


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Fitness

Golden Bay Beach Hotel este situat in partea turistica a statiunii,  la 10 km de centrul orasului,  la 15 km de Aeroportul International Larnaca di la 30 de minute distanta de capitala Nicosia.

 


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Loc de joaca pentru copii

 Hotelul Lordos Beach este localizat pe o plaja insorita din Golful Larnaca, la 7 km distanta de centrul orasului, la 15 km distanta de aeroportul Larnaca, la 4 km distanta de terenul de golf din Dhekelia.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Loc de joaca pentru copii, Fitness

 Hotelul Palm Beach & Bungalows**** este localizat, de-a lungul plajei,  la circa 10 minute de aeroportul din Larnaca si la 20 de minute de centrul orasului.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara

 Crown Resorts Henipa este unul dintre cele mai avantajoase variante de cazare, hotelul este localizat pe soseaua Larnaca - Dhekelia la circa 150 metri de plaja, la 6 km de centru si la 9 km de aeroportul international Larnaca.


Hotelul este localizat in localitatea Larnaca, la cateva minute de plaja, pe partea opusa a soselei.

 


FACILITATI: Piscina copii, Piscina exterioara, Piscina interioara cu apa termala naturala

 Hotelul Sveltos este situat in zona turistica a orasului Larnaca, la circa 10 minute de mers cu masina de centrul orasului si la 20 de minute cu masina de aeroport. 

 Hotelul Sveltos clasificat la 3 stele, este o varianta buna de cazare, usor accesibila si aproape de atractiile turistice ale orasului.


Hotelul Livadhiotis este localizat la 100 m de plaja Phinikoudes, in centrul statiunii Larnaca, la 10 minute de aeroportul international.

Aproape se regasesc Biserica Sf. Lazar, Muzeul Pierides, Castelul Medieval, Muzeul Arheologic.

Hotelul Livadhiotis** este cochet, accesibil si aproape atat de plaja cat si de principalele atractii turistice ale orasului.

Clasificare oficiala a hotelului este de 2*, insa conditiile oferite sunt de 3*.

Larnaca

Larnaca este un oras mai putin cunoscut insa are un potential turistic important,  cu locuri de vizitat, plaje excelente si multe activitati. Este cunoscut in primul rand ca avand aeroportul principal al Ciprului. 

Larnaca este potrivita pentru cei carora le place plaja, in Larnaca exista 25 de km de plaja. Cele mai cunoscute sunt plajele Phinikoudes si McKenzie, ambele avand categoria Blue Flag.

Ca si alte orase din Cipru, Larnaca nu a fost lipsita de cutremure, insa nu tot orasul este format din ruine. Inafara de siturile arheologice, si ce le 6 muzee prezente in oras au propria poveste.

In Larnaca anual se organizeaza Festivalul Inundatiei, la inceputul verii care se desfasoara in jurul promenadei principale a orasului.

Inafara de festival, un bun motiv de a vizita Larnaca sunt restaurantele, cafenelele sau barurile, toate cu o larga oferta. Vizitarea restaurantelor cu specific local este un bun prilej de a degusta mancarea traditionala “meze”.

 

Un alt aspect al localitatii Larnaca il reprezinta un lac sarat care pana sa dezvolte reteaua de transport si trafic aerian, ocupa un loc important in resursele de sare ale insulei. Prezenta lacului nu este intamplatoare, dimpotriva, joaca un rol important in migratia pasarilor. In timpul lunilor de iarna, din noiembrie pana in martie,  se pot admira sute de pasari flamingo, lebede salbatice si alte specii de pasari care isi continua drumul catre sud.

 

Una dintre partile atractive ale statiunii Larnaca este aleea de pe marginea plajei, de-a lungul careia sunt plantati palmieri. Este o parte a statiunii foarte indragita atat de localnici cat si de catre turisti. Este denumita “Phinikoudes”, una dintre cele mai cunoscute plaje, care semnifica arbori palmieri in limba greaca.

Pe de alta plarte zona Kalavasos este o zona linistita, de unde se pot admira peisaje deosebite care reflecta frumusetile traditionale. Prin oras trece lina de cale ferata, in prezent nefunctionala care reaminteste de minele de cupru care aproviziona insula.

 De fapt, insula isi are numele din derivatii ale cuvantului “cupru”, o referinta a timpurilor stravechi pe cand insula era una dintre cele mai mari resurse de cupru din partea de est a Mediteranei. Deasemenea, Cipru era o resursa de cupru chiar si pentru Egiptul antic care prelucra minereurile de cupru pentru bijuterii si armura.

In jurul zonei de promenade se afla portul in care stau iahturile si fortul, o parte mai veche a orasului, construit de catre otomani in anul 1600. In trecut functiona ca si inchisoare, in prezent fortul este folosit pentru evenimente culturale, concerte.

 Larnaca concentreaza 10% din capacitatea de cazare a insulei, circa 9500 de locuri, aici regasindu-se si preturile cele mai rezonabile.

 

 Obiective culturale

 

Biserica Bizantina Agios Antonios este considerata una dintre cele mai importante biserici bizantine si dateaza inca din secolul al IX – lea. A trecut printr-o reconstructie masiva, cu toate acestea inca pastreaza picturi inca din secolele al iX-lea, al XI-lea si al XIII-lea.

 Biserica Agios Georgios Arperas, care s-a construit pe locul orasului medieval Arpera. A fost construita de catre Dragoman Konstantinos Christofanis in 1745. O fresca din biserica il infatiseaza  pe el si pe familia sa oferind biserica lui Agios Georgios.

Biserica Agios Lazaros este situate in centrul localitatii Larnaca, constructia din piatra a acestei biserici este considerate una dintre cele mai bine pastrate din perioada bizantina. A fost construita la ordinal imparatului bizantin Leo al VI-lea, in schimbul transferului maostelor sfantului la Constantinopole. Biserica este construita peste mormantul sfantului ( Agios Lazaros), care a fost inviat de catre Mantuitor si a venit in Kition ( Larnaca de astazi) si a devenit primul episcop. In cripta din interiorul bisericii se regasesc mai multe morminte si sarcofage care au fost gasite in timpul excavarilor pentru constructia bisericii.

Manastirea Agios Minas construita in  secolul al XV-lea langa localitatea Lefkara, era formata din mai multe cladiri. Inafara de ritualurile religioase, calugarii pictau icoane.  Biserica imbina stilurile bizantin si gotic, in partea de sud si de nord a bisericii sunt picturi cu Agios Georgios si Agios Minas datand din 1757.

Biserica Angeloktisti al carei nume a fost construita in secolul al XI-lea. Numele sau este sugestiv, inseamna “construit de ingeri”. Biserica originala a fost pastrata alaturi de un mosaic infatisand Sfanta Maria cu pruncul intre doi arhangheli. Astfel de mozaicuri sunt putine si se regasesc in Cipru si Muntele Sinai, pe unde au fost ascunse si pastrate ca monuntele de inchinare. In Cipru, mozaicuri vechi cu motive religioase mai sunt in Lefkosia ( Nicosia).

Moscheea Buyuk sau Kebir, situata in Larnaca, este probabil prima moschee musulmana din Cipru. In 1571 otomanii au debarcat in insula, au purtat lupte cu venetienii si in final au cucerit insula pentru o scurta perioada de timp. Aceasta moschee este o dovada a existentei musulmane.
 

Situl Neolitic Choirokoitia care dateaza inca din mileniul al VI-lea i. Hr., a fost ncadrata in patrimonial cultural UNESCO in 1998. Este unul dintre cele mai bine conservate situri ale unei civilizatii disparute fara nici o explicatie concreta. Acest sit ca si celelalte de pe insula au devenit nelocuibile inca din mileniul 4 i. Hr.

Hala Sultan Tekke este o alta dovada a invaziei otomane din perioada anului 649 i.Hr., un mormant al lui Umm Haram, sotia  generalului pe nume Ouvadas Ibn – as Samiz  care a condus lupta pentru invadarea insulei. Unii arheologi considera ca mormantul este mult mai vechi inca din perioada 1700 – 1050 i.Hr.. Conform legendei, una dintre pietrele mormantului este suspendata in aer.