Oferte Litoral 2023 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Early Booking Vara 2023

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2023

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Jurilovca


2 - unitati de cazare

1 - unitate de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele


Hotel plutitor Bella Marina**** se afla in imediata apropiere de JURILOVCA, Romania. Hotelul  plutitor Bella Marina****  este locul ideal pentru o vacanta mai mult decat relaxanta si este situat intr-un cadru natural de exceptie, in Miniportul comunei Jurilovca, localitatea Jurilovca, zona de sud pe canalul Central.


Pensiunea La Parmac se afla in localitatea Jurilovca, sat Visina, Delta Dunarii.

Jurilovca

Altitudine: 22m

Jurilovca este o comuna in Judetul Tulcea, Dobrogea. Jurilovca are in componenta urmatoarele localitati: Jurilovca, Salcioara si Visina.

Comuna Jurilovca a fost întemeiata de lipoveni in pragul secolului al XIX-lea, prima atestare documentara datand din 1826. Desi la inceputurile sale era un mic catun, asezarea s-a dezvoltat devenind la sfarsitul secolului al XIX-lea un centru important al pescuitului in zona Deltei, in prezent este cea mai mare comunitate de pescari din Delta, centru de colectare si prelucrare a pestelui, precum si un punct de atractie turistica.

De la Jurilovca se poate ajunge cu vaporasul la Gura Portitei, un sat de vacanta situat pe fasia ingusta de pamant dintre lacul Golovita si Marea Neagra. Zona reprezinta o parte a rezervatiei biosferei Delta Dunarii.

Un aspect important care contribuie la unicitatea comunitatii este portul traditional lipovenesc, acesta  fiind obligatoriu in biserica. Casele rusilor-lipoveni prezinta de asemenea anumite particularitati, culorile fiind in general alb si albastru, iar acoperisul este facut din stuf.

La ultimul recensamant efectuat in 2011, populatia comunei Jurilovca se ridica la 3935 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrau 5184 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt romani, cu o minoritate de rusi lipoveni.