Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Eforie Sud


24 - unitati de cazare

20 - unitati de 3 stele , 4 - unitati de 2 stele

Lungime totala plaje: 2500m

Numar de plaje: 7

Tipuri de plaje: In statiune exista mai multe plaje/zone ale plajei de diferite tipuri: Plaja cu nisip, Plaje Mixta nisip cu pietris, Plaja neorganizata, Plaja pentru windsurf

Fundul marii: Fundul marii este variabil in functie de plaja/ zona de plaja: Adancime mare, Fund de nisip, Fund de pietris

Mai multe despre plajele din Eforie Sud

Hotel Amaradia este situat in Eforie Sud, la 200 metri distanta de plaja.


Hotel Ancora se afla in statiunea Eforie Sud, la 80 metri distanta de plaja, pe faleza. Hotelul este azezat perpendicular pe tarmul marii si ofera vedere laterala spre mare.


Casa Andreea***este situata in statiunea Eforie Sud, la 150 metri de plaja.


FACILITATI: Piscina exterioara

Complex Briza Marii se afla in statiunea Eforie Sud, la 150 metri de mare.

Complexul de vile Briza Marii din Eforie Sud este amplasat intr-o zona plina de verdeata si linistita. Briza Marii va asteapta sa petreceti momente cat mai placute la preturi accesibile tuturor.


Hotel Capitol este situat pe faleza in partea nordica a statiunii Eforie Sud, la 80 metri de plaja. Hotelul a fost renovat in anii 2020-2021 si isi intampina turistii cu urmatoarele imbunatatiri: bai renovate, usi noi la bai si balcon, spatiile comune renovate, aer conditionat, tv in toate camerele, mobilier nou sau reconditionat.

Hotel Capitol este construit perpendicular pe tarmul marii si astfel toate camerele au vedere laterala spre mare.


Casa Elenis se afla in Eforie Sud intr-una dintre cele mai linistite zone ale statiunii, la 700 metri distanta de plaja. Este aproape de parcul central si Teatru de Vara, la 200 metri distanta de Baile de Namol.


Hotel Claudia*** este situat in partea de sud a statiunii Eforie Sud la circa 250 m de plaja.

Hotel Claudia este o varianta buna de cazare in Eforie Sud, avand tarife convenabile si dotari moderne. Hotelul a fost de curand complet renovat.


Hotel Cosmos este situat pe faleza din Eforie Sud, la 100 metri distanta de plaja. A fost reabilitat in anul 2006.

Hotel Edmond & Cosmos detine una din cele mai moderne baze de recuperare si tratament din tara datorita dotarilor performante, de ultima generatie unde procedurile clasice de fizioterapie se imbina cu proceduri moderne pentru tratarea unei largi patologii.


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotel Edmond este situat in Eforie Sud, la 200 metri distanta de plaja. Complexul Edmond & Cosmos detine una dintre cele mai moderne baze de recuperare de tratament din tara datorita dotarilor ultramoderne, de ultima generatie unde procedurile clasice de fizioterapie se imbina cu proceduri moderne pentru tratarea unei largi patologii.


Hotel Falkor este situat in Eforie Sud, la o distanta de 6 minute de o plaja amenajata pe marginea lacului Techirghiol, la 1.5 km de plaja din Eforie Sud si la 2 km de plaja Tuzla.


FACILITATI: Spa & Wellness

Complex Fortuna 3* se afla in statiunea Eforie Sud, la 400 de metri de plaja.

La Complex Fortuna gasiti toate premizele pentru a avea o vacanta de neuitat, incepand cu baza de tratament si recuperare medicala echipata cu aparatura de ultima generatie, pana la hotelul ultramodern si salonul pentru evenimente, toate facute pentru a va oferi acel concediu de care aveti nevoie.


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotel Genius este situat in centrul statiunii Eforie Sud, la 400 metri de plaja. Hotelul este recomandat pentru odihna si tratament.


Hotel Gloria este situat in nordul statiunii Eforie Sud, la 50 metri distanta de plaja, este pozitionat perpendicular pe linia marii. Hotelul a fost renovat in anul 2022.


Hotel Mercur se afla in statiunea Eforie Sud, la 150 metri de plaja.

Hotelul Mercur din Eforie Sud a fost renovat in 2019 si abia asteapta sa intampine oaspetii cu un aer nou, modern si cu tot confortul necesar.


Mojo Resort se afla in statiunea Eforie Sud, la o distanta de aproximativ 300 metri de plaja. Hotelul a fost renovat in 2021 si abia asteapta sa intampine oaspetii cu un aer nou si modern.


FACILITATI: Piscina exterioara

Vila Patricia este situata in partea de nord a statiunii Eforie Sud, la circa 250 metri de plaja. Vila Patricia din Eforie Sud este o constructie noua si moderna cu dotari de calitate si finisaje moderne. Vila se afla foarte aproape de baile de namol.


Casa Simona***se afla in statiunea Eforie Sud, la 250 metri de plaja.


Hotelul Splendid***este situat pe faleza in zona centrala a statiunii Eforie Sud, la 55 metri de plaja.

Hotelul Splendid din Eforie Sud a fost construit in 2006, are dotari de calitate si servicii de cazare si alimentatie foarte avantajoase. Conditii moderne de cazare si tarifele atractive sunt avantajele acestei locatii.


Turquoise Konak se afla in statiunea Eforie Sud, la 200 metri distanta de plaja.


Hotel Crisana**se afla in statiunea Eforie Sud, la aproximativ 200 metri de plaja intr-o zona linistita.


Hotel Excelsior**este situat pe faleza la 70 metri de plaja, in partea de nord a statiunii Eforie Sud.

Hotel Excelsior ofera cazare in camere duble renovate fiind o varianta accesibila de cazare in statiune.


Hostel Oltenia se afla in statiunea Eforie Sud, la 100 metri de plaja.


Vila Paradox este situata in centrul statiunii Eforie Sud, pe faleza, langa Cazino, la 200 metri de plaja.

Vila Paradox ofera un confort de 2 stele intr-o constructie data in folosinta in anul 2006, a carui avantaj principal este localizarea aproape de plaja si in zona centrala a statiunii.


Vila Eminescu se afla in statiunea Eforie Sud, la 90 metri de plaja.

Eforie Sud

Lungime plaja: 2500m

       Eforie Sud este probabil una din cele mai putin valorificate zone de pe litoralul romanesc. Faleza inalta spectaculoasa se intalneste cu marea si nisipul fin. Eforie Sud este o regiune componenta a orasului Eforie (cuprinde si centrul administrativ al orasului Eforie), este o statiune situata in zona de sud a statiunii Eforie Nord.

       Inainte de Al IIa Razboi Mondial localitatea s-a numit Carmen Sylva (pseudonimul artistic al Reginei Elisabeta, 1843-1916). Intre 1950-1962, localitatea a purtat numele „eroului” ceferist Vasile Roaita, urmand a fi redenumita in cadrul marii operatiuni de destalinizare in Eforie Sud. 

        Primul hotel din statiune a fost ridicat in 1899 - Baile Movila. Dar zona nu s-a bucurat de investitii majore si prin urmare in localitate au aparut doar cateva unitati de cazare, majoritar cu capacitate mica de cazare, principalul punct de atractie fiind sanatoriul.

         Statiunea este foarte linistita, presarata de o multitudine de stradute marginite de vile si case de vacanta, case de locuit, avand vegetatie arborescenta luxurianta. In zona de nord a statiunii casutele sunt aranjate intr-o frumoasa zona concentrica (ca o panza de paiangen), in jurul unui mic sens giratoriu.  Unul din drumurile principale din statiune urca pe faleza inalta, oferind una din cele mai spectaculoase vederi la Marea Neagra. In 2019 a inceput un amplu proces de renovare si modernizare a falezei si spatiilor comune, aparand un loc de joaca pentru copii si un mic parculet. Statiunea dispune de cateva terase si restaurante cu regim temporar, dar si unitati care ofera facilitati de preparare a mancarurilor (self-catering). Tarifele de cazare din statiune sunt mult inferioare altor statiuni de pe litoral, iar din statiune de poate ajunge cu usurinta in statiunile vecine sau pe malul Lacului Techirghiol pentru impachetari cu celebrul namol sapropelic. Lipsa stancilor si a unei faune marine primejdioase fac din litoralul Eforiei un loc ideal pentru tratamentul si turismul balnear.

      Statiunea Eforie Sud a obtinut o finantare importanta accesand fonduri europene nerambursabile, iar in 2020 se asteapta reabilitarea si intarirea falezei orasului. Plajele din statiune au fost largite pana la 50 m. latime, dar sunt in majoritatea lor neamenajate, salbatice. Coborarea catre plaje este relativ dificila, fiind putine scari/ trepte de coborare (faleza este abrupta si face imposibila coborarea prin locuri neamenajate). Eforie Sud este cea mai putin dezvoltata statiune de pe litoralul romanesc, din punct de vedere turistic.  Caracteristica principala a statiunii e data de faleza inalta (cea mai inalta de pe tot cuprinsul litoralului romanesc), care urmeaza sa fie reabilitata integral.

      A doua caracteristica importanta si motivul pentru care statiunea atrage un numar important de turisti este data de posibilitatile de tratament de la "Baile Reci", modernizate recent, situate pe malul Lacului Techirghiol (se efectueaza tratamente in aer liber cu namol sapropelic). Apa sarata a lacului Techirghiol, puternic hipertona, are o concentratie de aproximativ 80g saruri minerale la litru si reprezinta o veritabila apa terapeutica. Namolul sapropelic provenit din lacul Techirghiol este bogat in coloizi minerali si organici, componenti humici si enzime, calitati ce il situeaza pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacitatii terapeutice. Inca de pe vremea romanilor au fost mentionate efectele benefice ale factorilor de cura naturali de pe litoralul Marii Negre si ale namolului si apei sarate a Lacului Techirghiol intr-o mare diversitate de afectiuni – reumatice (poliartrita reumatoida, spondilita ankilozanta; gonartroza, coxartroza, spondiloza, etc), ortopedice (sechele post-traumatice sau post-operatorii), dermatologice (psoriasis, alergodermii, eczeme pe fond alergic), precum si cu rol preventiv la copii si adolescenti (prevenire rahitism, dezvoltare armonioasa scheletala, cresterea imunitatii generale). Aplicatiile de namol sapropelic se pot face la Baile Reci Nr.1 fie sub forma masajului cu namol, fie sub forma onctiunilor cu namol - metoda egipteana. Cu o arhitectura specifica anilor 1960 cand au fost construite pe malul lacului Techirghiol, Baile Reci nr.1 au fost reamenajate pentru a fi deschise publicului in sezonul estival.

    Desi statiunea in sine este mica, aceasta gazduieste circa 120 de de unitati de cazare. Singura unitate de cazare de 4* din statiunea Eforie Sud este Pensiunea Arome 22****, care creaza o oaza de liniste si lux in aceasta mini-statiune. In statiune exista alte 9 hoteluri de 3* (Amurg, Edmond, Flamingo, Maria, Migador, Raul, Sirena, Splendid, Mercur), impreuna cu alte 10 vile si pensiuni de 3*; precum si peste 100 de apartamente si camere de inchiriat, hoteluri de 2* si 1* si hosteluri. 

    Statiunea Eforie Sud este in mod cert complet diferita de statiunea Eforie Nord, fiind necesare investitii majore pentru refacerea statiunii si atragerea noilor calatori. Statiunea are un potential enorm, datorita extraordinarei vederi la Marea Neagra, a plajei de nisip si a posibilitatilor de tratament balnear. Speram in refacerea si reamenajarea completa a statiunii, pentru a putea ridica nivelul de confort si de prestare a serviciilor. In varf de sezon statiunea Eforie Sud ofera cele mai mici tarife de cazare de pe intinsul intregului litoralului romanesc.

Harta:

Plaje - Eforie Sud

      Plaja din Eforie Sud a fost largita pana la 60 - 80 m. latime, fiind o plaja de nisip, dar neamenajata. Lungimea totala a plajei este de circa 2,5 km, fiind impartita in cateva golfulete, avand latime variabila. Sunt in derulare proiecte care cuprind intarirea falezei inalte din statiune si modernizarea promenadei. Datorita faptului ca statiunea nu are un numar atat de mare de vizitatori, majoritatea plajelor sunt neamenajate, unele portiuni avand si scoici, si intrarea ingreunata in mare. In zonele amenajate exista nisip fin, plajele sunt curatate si in general se creaza o atmosfera relaxanta, de izolare, relaxare si liniste.