Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Alentejo


3 - unitati de cazare

2 - statiuni , 1 - unitate de 5 stele , 2 - unitati de 4 stele


Blue & Green Troia Design Hotel***** este situat pe malul marii, in statiunea Troia (Alentejo), oferind o panorama impresionanta catre Oceanul Atlantic, dar si catre Muntii Arrábida. Distante pana la: aeroport – 60 km, terminalul de autobuze – 100 m, gara – 10 km, supermarket – 100 m, plaja – 100 m, cazinou – 200 m, port – 200 m.

Blue & Green Troia Design Hotel*****, construit in anul 2009, situat pe malul marii, in statiunea Troia (Alentejo), este o varianta buna de cazare, atat pentru cei care vor sa se bucure de plaja si soare, dar si pentru cei care doresc sa admire privelistile si obiectivele turistice din apropiere (Lisabona se afla la numai 45 de minute de hotel).


Complexul de apartamente Troia Resort/ Aqualuz Suite**** este situat pe malul marii, in statiunea Troia (Alentejo), oferind o panorama impresionanta catre Oceanul Atlantic. Lisabona este la 45 de minute distanta de hotel; din peninsula exista transport catre capitala atat pe sosea (autostrada A2), cat si pe mare, cu feribotul. Distante pana la: aeroport – 60 km, terminalul de autobuze – 100 m, gara – 10 km, supermarket – 100 m, plaja – 100 m, cazinou – 200 m, port – 200 m.

Complexul de apartamente Troia Resort/ Aqualuz Suite****, construit in anul 1972 si renovat complet in 2008, situat pe malul marii, in statiunea Troia (Alentejo), este o varianta buna de cazare, atat pentru cei care vor sa se bucure de plaja si soare, dar si pentru cei care doresc sa admire privelistile si obiectivele turistice din apropiere (Lisabona se afla la numai 45 de minute de hotel). Ruinele romane de la Troia se afla la 5 km de hotel.


Complexul de apartamente Patios da Vila**** este situat la 100 m de plaja, la 200 m de centrul statiunii Vila Nova Milfontes (Alentejo). Distante pana la: aeroport – 90 km, terminalul de autobuze – 100 m, supermarket – 150 m, plaja – 100 m, Lisabona – 180 km, Faro – 160 km.

Complexul de apartamente Patios da Vila****, construit in anul 2001, situat pe malul marii, in statiunea Vila Nova Milfontes (Alentejo), este o varianta buna de cazare, atat pentru cei care vor sa se bucure de plaja si soare, dar si pentru cei care doresc sa admire privelistile si obiectivele turistice din apropiere.

Alentejo

Alentejo este o regiune de central - sudica a Portugaliei. Originea numelui său, "Alem-Tejo", se traduce prin "Dincolo de Tajo". Regiunea este separata de restul Portugaliei prin râul Tagus ÅŸi se extinde catre sud, unde se învecinează cu Algarve.
OraÅŸele principale din regiunea Alentejo sunt: Évora, Portalegre, Beja, Serpa ÅŸi Sines.

Din punct de vedere topografic, zona rurala variază în mod considerabil, de la câmpii deschise, in parea de sud a regiunii Alentejo, la dealurile de granit dinspre frontiera cu Spania, în partea de nord-est. Pentru a alimenta cu apă această zonă este nevoie de un număr considerabil de baraje care au fost construite ; dintre ele se remarca barajul Alqueva. Peisajul este în primul rând unul cu dealuri joase si campii, cu stejari de plută ÅŸi măslini sau, ocazional, viţă de vie.

Clima regiunii este de obicei foarte uscata, o mare parte a anului, cu temperaturi care ajung vara si până la 40 de grade Celsius ÅŸi cu ierni blânde. Alentejo este unul dintre cele mai fierbinÅ£i locuri din Europa, ca si zona interioara de sud a Spaniei. În Alentejo, temperatura medie anuala poate ajunge pana la 25ºC, dar intalnim ÅŸi temperaturi de 50 de grade Celsius (Amareleja, la data de 05/07/2010). În cea mai mare parte a teritoriului regiunii Alentejo, clima este mediteraneana cu veri foarte fierbinti, dar există o zona, în partea de sud a districtului Beja, care are un climat semiarid, unde temperaturile sunt foarte ridicate. În această parte a regiunii Alentejo, verile sunt chiar mai fierbinti decât cele din Almeria, un oraÅŸ din sudul Spaniei, care are un climat arid.

Cele mai multe precipitaÅ£ii anual au loc toamna târziu pana la începutul primăverii.

Cele mai mari orase din Alentejo (Beja, Evora ÅŸi Portalegre) au temperaturi foarte ridicate în timpul verii, cu un climat mediteranean foarte cald in timpul verii, dar acestea nu sunt cele mai fierbinti orase din această regiune fierbinte. Unele studii arată chiar că Alentejo nu este cel mai fierbinte loc din Portugalia.

Cu un peisaj colorat, drumuri larg deschise şi sate văruite in alb, regiunea Alentejo este considerata ca fiind una dintre cele mai pitoresti din Portugalia.

Ocupând aproape o treime din zona continentala a Portugaliei, regiunea începe la o distanta de o oră de mers cu maÅŸina catre nord-est, dinspre Lisabona, ÅŸi se termină la munÅ£ii din Algarve, invecinandu-se cu Spania pe toate intinderea sa.

Puteti descoperi Alentejo în toata splendoarea sa in timpul primăverii, atunci când florile salbatice umplu ÅŸanÅ£urile ÅŸi acoperă pământul necultivat. Berzele isi construiesc cuiburile pe acoperisuri, iar păstorii isi arata mieii nou-născuÅ£i, oferind vizitatorilor o impresie vie despre Portugalia reala.

Timp de sute de ani, regiunea a fost un cîmp de luptă, în primul rând împotriva maurilor ÅŸi apoi împotriva invadatorilor spanioli. Pe acest teren cotropit, culturile nu au avut timp să crească sub picioarele tuturor armatelor cotropitoare. Dar astăzi este o zona foarte fertila, care produce mai mult de două treimi din necesarul total de plută la nivel mondial.

În inima regiunii, oraÅŸul fortificat Evora este un punct de plecare foarte bune, de unde să exploraÅ£i mai multe orase vecine. Fiind cel mai mare oras din regiunea Alentejo, acesta iese in evidenta printr-un templu roman si o impresionanta catedrala gotica.

Elvas, aproape de frontiera spaniolă, este cea mai mare cetate din tara. AtracÅ£iile sale principale includ o catedrală in stil manuelin ÅŸi mai multe placi rafinate de azulejo, în biserica Freiras de São Domingos. Chiar la iesirea din oraÅŸ se află apeductul Amoreira cu o lungime de 7 km.

Locuitorii din localitatea vecina - Estremoz au reuÅŸit să păstreze intacta partea superioară veche a oraÅŸului, unde o turelă se conturează deasupra castelului. Zona de jos a orasului este înconjurata de fortificaÅ£ii, inclusiv biserica gotica din cadrul mănăstirii São Francisco.

Alte locuri de interes din Alentejo includ oraÅŸele Portalegre, Montemor-o-Novo, Monsaraz ÅŸi Mértola.